Cato eller Erik?

bildeEtter tristessen mot ungdommene fra Oslo og fadesen mot amatørene fra Reykjavik, skal Brann endelig spille en kamp av en viss betydning igjen. Jeg skriver en «viss betydning» fordi det er ikke alle som anerkjenner Royal League som en prestisjefylt turnering. Det er egentlig ikke så underlig når aktører på alle nivåer har nedprioritert denne skandinaviske bataljen. Trenere har spart sine beste menn, spillere har slitt med motivasjonen, og publikum har uteblitt. Banene har vært av høyst variabel kvalitet, og lilleputtkanalen som dekker denne turneringen, har ikke på noen som helst måte imponert oss seere. Det toppet seg da de avsluttet sendingen av Rosenborg og Brann før kampen var ferdigspilt.

Men alle tabber og innvendinger til tross, Royal League er av økende betydning, spesielt nå mens de innledende rundene er unnagjort. Brann har muligheten til å vinne en tittel, og slike muligheter har ikke Brann så veldig ofte, historisk sett. Derfor sparer Mjelde denne gangen verken på Andresen eller Sæternes, og stiller med sitt antatt beste lag.

Overraskelsen i dag er at Cato Guntveit skal erstatte Erik Huseklepp. Når det gjelder teknikk og ballfølelse er disse to spilleren på to forskjellige planeter. Erik gjør ting med ballen som Cato bare kan ha våte drømmer om. Til gjengjeld er Cato langt flinkere både taktisk og defensivt.

Har Mjelde gjort det rette valget foran Brøndby-kampen? Hva mener du? Cato eller Erik?

Kampen kan du for øvrig se direkte her på bt.no klokken 18.55.

Tags: , , , ,

Kommentarer