Midtstopperkrise

bildeI den niende av vinterens kamper går Brann på sitt femte tap på rad. Mot Viking, som berget plassen i eliteserien i fjor på grunn av en pinlig Brannkollaps, ble Brann, som forventet, for små. Da det var kun fire spillere (Solli, Gashi, Sæternes, Hanstveit) fra den antatte førsteelleveren som spilte, måtte det nesten gå som det gikk.

Det er bekymringsfullt at Brann har hatt så få treningskamper bak seg. Forrige gang de antatt beste spilte sammen var 1.mars mot Brøndby (tap 0-3). Nå har Brann kun en kamp på å drille inn førsterekken (mot Start 02.04). Og hva vil Mjelde gjøre før seriepremieren hvis det da viser seg at Solli ikke er i form? At Gashi og Andresen i fungerer sammen sentralt? Eller at Krissy fortsatt sliter med småskader?

At Brann lar det gå over en måned uten en treningskamp med de beste tilstede, må karakteriseres som dårlig planlegging.

Men det er ikke det som skaper størst uro denne solskinnsdagen. Det er det denne uttalelsen til Mjelde som gjør: – Vi er fornøyde med den stallen vi har. Det blir ikke hentet inn flere nå.

Altså, det blir ikke hentet inn flere midtstoppere før sesongstart. Til tross for at Brann har så liten dekning på denne plassen at de måtte leie inn en spiller i kampen mot Viking (Gjesdal), skal de klare seg med tre islendinger. De skal klare seg med Olafur, som går inn i sin siste sesong for Brann. Med Ørn 2, som knapt har trent i vinter, og Bjørnsson som sliter både med nivået og vond rygg.

Det er riktignok flere i stallen som kan spille stopper (Dahl og Hanstveit), men noen ideell situasjon er vel dette ikke. Eller hva mener du?

Hva med å hente tilbake Knut Walde?

Tags: , , , ,

Kommentarer