Tabelltipping

bildeDe fleste medier med respekt for seg selv har i løpet av de siste ukene tippet utfallet av eliteserien i 2007. De fleste trenere har også uttalt seg, og som vanlig er det Rosenborg som ruver på toppen av de fleste sine tips. Det ser også ut som om samtlige er enige i at Rosenborg, Brann, Lillestrøm og Vålerenga kommer til å kjempe om de fire øverste plassene. Dette er de største klubbene, de med flest ressurser, og det vil bli en stor overraskelse hvis noen andre lag enn disse skulle blande seg inn i medaljestriden.

Her på denne bloggen er vi mest opptatt av hvordan det går med Brann, naturlig nok. Kravet om en topp-plassering har økt i takt med alle millionene Hardball har investert i stjerner som Sæternes, Andresen, Vaagan Moen, Helstad, Gashi, Bakke og Solli. Med den spillerstallen skal Brann være blant de fire beste. Noe annet ville vært en (sportslig) katastrofe.

Brann har en bedre stall i år enn i fjor. Mye bedre. Antakeligvis den beste stallen i Branns historie. Riktignok er Charlie Miller borte, men til gjengjeld har vi fått heltente Helstad, løpsterke Solli, solide Coralles og en Gashi i form.

Dessuten har spillere som Sæternes, Guntveit og Andresen, for første gang på lenge, hatt en skadefri vinter. Alle har trent godt, og alle er i bedre form enn på lenge.

Det er mye som taler for at Brann skal gjøre det bedre enn i fjor. Men da må de gjøre noe med høstformen og bortestatistikken. I 2005 var Brann høstens svakeste lag. I fjor falt de fra å være vårens beste lag til å bli eliteseriens sjette beste lag om høsten. Og når det gjelder bortebane: på de to siste årene har Brann vunnet 7 av 26 kamper på fremmed gress.

Hvis Brann skal bli seriemestere må de gjøre taktiske grep på bortebane, og når det tetter seg til om høsten så må de – ja, jeg vet ikke hva de skal gjøre, men noe må gjøres.

Dessuten vil det bli en del kvalitetsspillere som vil få liten spilletid denne sesongen. Hvordan spillere med store navn og høye ambisjoner vil takle å bli vraket, og hvordan Mjelde vil håndtere denne problemstillingen, vil få betydning for det sportslige.

Det eneste som er sikkert er at det vil bli spennende. Jeg håper selvfølgelig av hele mitt hjerte at Brann skal gjøre drømmen levende, og gå hen å bli seriemestere i år. Men innerst inne er jeg ikke helt overbevist om det. Derfor blir mitt tabelltips seende slik ut:

1. Rosenborg

2. Lillestrøm

3. Brann

4. Vålerenga

5. Stabæk

6. Viking

7. Lyn

8. Strømsgodset

9. Odd

10. Fredrikstad

11. Tromsø

12. Start

13. Sandefjord

14. Aalesund

(Det skal sies at det er svært sjeldent at jeg får rett i mine tips)

Hva er ditt tips? Hvem vinner eliteserien? Hvor havner Brann?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer