Guntveit eller Dahl?

bildeNoe av det aller kjekkeste med kampen mot Godset var Cato Guntveits comeback. Cato har siden sin retur fra Skottland vært enormt plaget med skader. I fjor spilte han faktisk ikke en eneste seriekamp.

Samtidig som han har slitt med skader har Brann bygget om en helt ny stall. Der han før måtte konkurrere med folk som Martin Knudsen, Tom Sanne og Joachim Walltin, må han i dag utfordre folk som Bjørn Dahl, Jan Gunnar Solli og Martin Andresen.

Det er derfor ikke mange som trodde at Cato kunne komme tilbake og spille seg til fast plass på Brann. Men det er kanskje akkurat det han er i ferd med å gjøre(?) Da Bjørn Dahl måtte stå over grep Cato sjansen og storspilte. Han hadde full kontroll på fjorårets toppscorer i Addecoligaen, raske Mattias Andersson, og han hadde flere friske bidrag fremover på banen, blant annet en vidunderlig pasning til Thorstein Helstad, som han ekspederte videre i mål.

I disse tider da de fleste lokale steinene til Mjelde er kastet på sjøen og er erstattet av kostbare spillere fra andre kanter av landet, varmer Catos retur på laget spesielt godt. Det gir en ekstra dimensjon at det faktisk er bergenser på laget. Hvis vi ser litt strengt på det var han den eneste av de elleve utvalgte på mandag som snakket bergensk.

Mons Ivar Mjelde har fått et nytt luksusproblem i fanget. Mot Vålerenga må han velge enten Cato Guntveit eller Bjørn Dahl. Det blir ingen enkel avgjørelse å ta. Hvem mener du bør spille høyreback?

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kommentarer