Mjelde eller Andresen?

bilde

I følge BT på fredag, BA og på lørdag ibergen.no på søndag, og Adresseavisa den 2. juni, har forholdet mellom Mjelde og Andresen kjølnet kraftig. Andresen har ikke lenger tillit til Mjelde. Yngve Bergli i Adresseavisa skriver: «Brann-kapteinen skal være så misfornøyd med trener Mons Ivar Mjelde at han uansett ikke ønsker å fortsette i Brann under sin nåværende sjef.» Knut Langeland i BergensTidende skriver: «Fortroligheten vi ikke lenger ser, treneren og kapteinen på vei i garderoben til pause sammen, er bare et pent bilde av et forhold som har kjølnet til det iskaldt forretningsmessige.» Og: … «det er i dag totalt uaktuelt for Martin Andresen å fortsette i Brann dersom Mons Ivar Mjelde også gjør det. IBergen.no skriver: » Charlie Miller la aldri skjul på det, Bengt Sæternes har antydet det. Lørdag ble det i media slått fast at Andresen forlater Brann etter sesongen – på grunn av Mjelde. Flere tenker det samme, men holder enn så lenge lav profil.« BA skriver: «I løpet av sommeren er det blitt mer og mer klart at kapteinen ikke kommer til å signere ny kontrakt med Brann, og at hovedgrunnen er at han har mistet tilliten til treneren, noe blant annet Bengt Sæternes også gjorde før han forsvant til OB».

Ingen av avisene oppgir kildene til disse opplysningene, men når fire ulike medier hevder akkurat det samme er det liten grunn til å tro at dette ikke stemmer. Brann har heller ikke avkreftet dette, hvilket de selvfølgelig hadde gjort hvis det ikke stemte. I stedet har de valgt taushet som strategi: «Vi har bestemt oss for å ikke kommentere denne saken», uttaler Roald Bruun-Hanssen, og bekrefter dermed at «saken» eksisterer.

Det gjør også hovedpersonene Mjelde og Andresen i dagens avis.

Kapteinens manglende tillit til sin trener er en alvorlig sak, og det alvorlige er ikke at BT eller andre medier opplyser oss om den, det alvorlige er at denne konflikten faktisk pågår. Så betent er den, at Brann vurderte å selge Andresen i sommer, de vurderte å selge selve hjørnesteinen i Mjeldes byggverk, sagt på en annen måte: de vurderte å gi opp gullet.

Denne konflikten er spesielt bekymringsfull med tanke på at Martin Andresen, helt siden han skrev under for Brann 10. Desember 2004, har vært Mons Ivar Mjeldes nærmeste allierte. Martin er den spilleren Mjelde har søkt faglige råd hos.

Nå hadde jeg slappet litt mer av hvis Martin Andresen var den eneste spilleren som tvilte på Mjeldes trenerkvaliteter. Men det er det ikke. Andresen-saken er bare toppen av isfjellet. Hvis vi skal tro de overnevnte mediene, er nemlig ikke Martin den eneste spilleren som har mistet tiltroen til Mjelde, og det forklarer hvorfor Miller forsvant til Belgia, hvorfor Sæternes er solgt til OB, hvorfor Brann-supporteren Huseklepp har valgt Stabæk, hvorfor Winters vil vekk, og hvorfor Bjarnason ikke fornyer kontrakten sin.

Mjelde selv stiller seg undrende til kritikken mot ham. Han har ett argument som ingen kan bestride: tabellplasseringen. – Jeg hadde skjønt det om vi hadde kjørt klubben på ræv, men verdiskapningen i klubben fra den dagen vi tok over til i dag har vært enorm, sier Mjelde selv (dagens avis).

Høstsesongen til Brann kan fort bli preget av de indre stridighetene som pågår. Jeg håper inderlig at det ikke skjer. Brann har alle tiders sjanse til å hente gullet hjem og da ville det vært fortærende at en maktkamp skulle ødelegge Branns muligheter. Jeg håper ikke tremålstapet mot Aalesund var en indikasjon på hva vi har i vente.

Mons Ivar Mjelde vant fjorårets maktkamp. Per-Ove Ludvigsen trakk seg til slutt som sportssjef da både Mjelde og Steffensen fikk fornyet sine kontrakter. Jeg tror Mjelde vinner årets også. De kapitalsterke støttespillerne til Brann ser ut til å ha ubegrenset tillit til Mjelde.

Mjelde vinner maktkampene, men taper spillerne.

Mer om temaet kan du lese her.

Hva mener du? Hvordan skal Brann håndtere denne situasjonen?

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer