Bakke eller Hanstveit?

bildeBrann ser ut til å ha god kontroll på mannskapet før møtet med Everton. Treningsleiren på La Manga var vellykket, de fleste spillerne er skadefrie og nesten alle billettene til kampen er utsolgt. Det er kun NRK som har forstyrret oppladningen en smule. Produsentene bak programmet «Krafttaket» kan ikke ha mye greie på fotball. Når de ber Brann stille med seks profilerte spillere på opptak i Oslo tre dager før Everton-kampen, sier det seg selv at de ber om et negativt svar. Brann bør ved neste anledning lage tydeligere avtaler når de inngår samarbeid med andre bedrifter. Brann har ikke bruk for den negative blesten som har oppstått i etterkant av denne saken.

Mons Ivar Mjelde har helt siden den sene starten på sesongoppkjøringen hatt laget klart. Allerede på den første La Manga-treningen ble Branns førsteellever drillet. De elleve var: Håkon Opdal, Bjørn Dahl, Kristjan Sigurdsson, Olafur Bjarnason, Erlend Hanstveit, Erik Huseklepp, Jan Gunnar Solli, Eirik Bakke, Petter Vaagan Moen, Thorstein Helstad og Azar Karadas.

De siste dagers trening har imidlertid vist at Mjelde kan komme til å gjøre forandringer. Demba er på gang, Winters er på gang og El Fakiri er skadefri. Det er sannsynlig at Hassan El Fakiri tar Sollis plass på midten, Solli havner på kanten, mens Huseklepp havner på benken. Solli er best på kant, Huseklepp er ute av form og Hassan El Fakiri viste fine tendenser mot FC København.

Hvem mener du bør spille?

Et annet interessant tema er kapteinsvalget. Alt tyder på at det blir Bakke eller Hanstveit. Bakke har lang erfaring fra Premiere League og landslaget. I form er kanskje Brann beste spiller. Han er Mjeldes nye samtalepartner på treningsfeltet, han har respekt i spillergruppen og han oser av autoritet. Men han er ofte skadet og Hanstveit er like respektert, og en nesten like rutinert mann. Han er den spilleren i dagens stall som har spilt lengst i Brann. Mjelde kan velge mellom to solide karer. Hvem tror du det blir?

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer