Hvem vinner i kveld?

bildeSå er endelig dagen her. Brann skal møte Everton, et av de beste lagene i Premiere League, ligaen som nesten alle fotballinteresserte nordmenn følger med stor interesse. Det er høytid over denne dagen.

I fjor gikk nesten alt på skinner for Brann. De var minimalt utsatt for skader, de vant kamper som sto og vippet, de tapte aldri på hjemmebane, de vant på gode dager, de vant på dårlige dager, de vant serien, og de tok seg videre i UEFA-cupen. Tidenes beste sesong, uten tvil.

Nå blir det spennende om Brann klarer å følge opp de gode tendensene fra i høst. Treningskampene på La Manga tyder på det. Selv om Brann ikke prestert all verden spillemessig, oppnådde de gode resultater, slik de gjorde det i UEFA-cupens gruppespill.

Nøktern sett bør vi imidlertid ikke ha for store forventninger. Først og fremst fordi Brann kun har trent noen få uker og er midt i sesongoppkjøringen. Norske lag pleier ikke å være gode i februar. Dernest fordi Everton er midt i sin sesong, de er i form, og selv ikke en ihuga Brann-supporter kan bestride at de er et bedre fotballag.

Men som vi alle vet, som Den 12. Mann synger i sangen Den 12. Mann, er fotballen rund, alt kan skje. Fotballhistorien er full av store overraskelser. At Brann skal slå Everton i kveld er langt i fra noen umulighet. Da må imidlertid alle Brann-spillerne vise seg fra sine beste sider, spesielt Helstad og Bakke. Brann må score mål i kveld hvis håpet om avansement skal realiseres, og da må de to nevnte karene stå frem og vise vei.

Med hjemmebane, med flyten og formen fra i høst, med en nesten skadefri tropp, har jeg tro på at Brann kan klare det i kveld. Jeg tipper 1-0 til Brann!

Hva tror du? Hvem vinner i kveld?

Tags: , , , ,

Kommentarer