Er det tid for Trond Fredrik?

bildeBrann får en litt spesiell oppladning til lørdagens kamp mot Molde. Brann har hele sju landslagsspillere som er ute på oppdrag. Fem norske (Opdal, Bakke, Karadas, Helstad og Solli), og to gambiere (Demba og Jaiteh). Det betyr at det blir rimelig tynt på flere av treningene denne uken. I går var det kun seks mann som hadde felles restitusjonstrening.

Det er langt i fra en ideell situasjon. Når serien er rekordjevn, og det som kjent er de små marginene som avgjør, kan små forandringer få stor betydning. Nå bekymrer jeg meg imidlertid ikke veldig for dette, for som Espen Steffensen sier:

– Vi er blitt vant til å mangle mange spillere på grunn av landslag. Blant annet i fjor høst. Vi klarte likevel å holde ved like formen til de som var igjen. Og de som er opptatt med landslag blir godt ivaretatt der.

Det som bekymrer mer er at Jaiteh og Demba blir borte de to siste kampene før ferien, mot Molde og Rosenborg. Jaiteh har riktignok ikke spilt så mye denne sesongen, men laget har fått et lite løft med hans gjeninntreden. Han klarte seg bra mot Tromsø og var god mot Viking. Men Brann har flere gode midtbanespillere. Gylfi har vært brubar i samme posisjon, og hvem vet om ikke Hassan El Fakiri snart har funnet formen? Brann kan forhåpentligvis klare seg uten Jaiteh.

Verre blir det å finne en erstatter for Demba. Robbie Winters er en mann som har spilt mange gode kamper for Brann, men jeg er redd for at hans storhetsperiode er over. De gangene han har spilt i år, har han ikke imponert. Jeg håper jeg tar feil, men jeg tror vi har sett det beste av snart 34 år gamle Robbie.

Er det muligens tid for Trond Fredrik Ludvigsen? Mannen som i sin tid ble kjøpt inn for å erstatte Raymond Kvisvik. Ludvigsen har helt siden sin ankomst slitt med skader, med tillit og form. Han har vært utlånt til Strømsgodset, vært fristilt og vært på vei til Tromsø. Men han er her fortsatt og scorer jevnt og trutt for andrelaget. Kanskje på tide å bruke ham?

Hva mener du

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer