Jokeren er klar

bildePå grunn av landslagsoppdragene til Jaiteh og Demba er Mons Ivar Mjelde tvunget til å gjøre flere forandringer før kampen på lørdag. Jeg tipper at Gylfi Einarsson og Robbie Winters vil erstatte gutta fra Gambia.

Muligens bør han tenke på å gjøre flere forandringer. Erik Huseklepp er etter skader og sykdom klar for førstelagsspill igjen, og han kan kanskje få fart på kantspillet til Brann, som ikke har fungert like godt som i fjor. Både Moen og Solli har spilt langt bedre tidligere enn det de har gjort denne våren. De løper riktignok like mye som før, og er viktige bidragsytere defensivt, men fremover på banen har det gått litt i stå. Solli sine tversoverpasninger treffer ikke alltid en lagkamerat, og innleggene til Moen er ikke alltid like fininnstilte.

Kantspillet til Brann har ikke vært optimalt denne sesongen, men, i sannhetens navn, skyldes det nødvendigvis ikke bare Moen og Solli. Det er ingen tvil om at de andre lagene er oppmerksomme på Branns spillestil. Spesielt mot Vålerenga var det tydelig at Storbæk og Dos Santos skulle demme opp for doblingen på kanten.

Huseklepp bør, i det minste, vurderes. Han kan nemlig gjøre det uventede, det som ingen taktikk eller formasjon kan demme opp for, han kan drible av en mann eller to, han kan åpne opp et forsvar på en, to, tre. Mot Molde, som garantert vil ligge dypt og kompakt, vil Brann trenge en «boksåpner». Men Erik Huseklepp er som kjent ikke like flink bakover på banen som hans konkurrenter er, og bør derfor kanskje forbli en joker?

Hva mener du? Bør Erik Huseklepp få sin debut for året? Bør Brann prioritere offensiv kraft fremfor defensiv trygghet?

Tags: , , , , ,

Kommentarer