Hvem bør spille?

bildeDet er bare tre dager til serien starter opp igjen. Brann skal møte HamKam som ligger aller sist på tabellen. Kampen virker som en overkommelig oppgave for Brann. Men hvis vi studerer statistikken, virker ikke seier til Brann like sikkert. På de tre siste møtene på Briskeby har Brann tapt to ganger og spilt uavgjort en gang. Tapet i 2006 husker vi spesielt godt. Etter å ha gått ubeseiret gjennom vårsesongen, startet Brann andre del av sesongen med et stygt tap for Petter Vaagan Moens gamle klubb. Brann tapte hele 4-0.

Siden den gangen har HamKam vært nede i Addeco, mens Brann har tatt gull. Klubbene har helt ulike utgangspunkt og ulike ambisjoner. HamKam kjemper for å overleve, mens Brann kjemper for å gjenta fjorårets fantastiske bedrift, og hvis Brann skal ha noen forhåpninger om det, må de vinne lørdagens kamp. Hvis de skal holde følge med Stabæk, hvis de vil holde moralen og troen oppe, er ikke uavgjort godt nok.

Derfor bekymrer det at Eirik Bakke trolig står over kampen mot HamKam. Bakke kjenner krampetendenser på baksiden av det ene låret. Kapteinen vår er, etter min mening, en av våre viktigste spiller, og jeg ser ikke helt hvem kan erstatte hans rolle i laget. Det gjør heldigvis mannen som kjenner laget best, Mons Ivar Mjelde. Han mener Brann er godt dekket på den sentrale midtbanen:

  • – Det er ikke den jeg er mest bekymret for, sier han.

For som kjent er Azar ute med karantene, Opdal har vonde knær, mens Sigurdsson sliter med pusteproblemer. I skrivende stund ser dette ut til å bli laget: Håkon Opdal – Bjørn Dahl, Olafur Bjarnason, Yaw Ihle Amankwah, Erlend Hanstveit – Erik Huseklepp, Jan Gunnar Solli, Hassan El Fakiri, Petter Vaagan Moen – Njogu Demba-Nyrén, Thorstein Helstad.

Hva mener du? Hvem synes du Mjelde skal satse på?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer