Bør Mjelde satse videre på 4-3-3?

bildeBrann er ute av Mesterligaen før den har begynt. Som forventet ble Marseille for sterke. Dessverre røk vi ut på noen håpløse og unødvendige tabber, og det gjør tapet ekstra bittert. Likevel ble kampen i går en liten opptur. Brann var taktisk dyktige, og de fleste spillerne viste seg fra sine beste sider. De klarte å gjøre oppgjøret spennende, og det hadde få av oss trodd på forhånd. Det var kjekt å være Brann-supporter igjen. Kjenner jeg ble litt stolt over innsatsen som guttene la ned på Stade Velodrome.

Man kan undre seg over hvorfor vi ikke har sett mer av den samme innstillingen tidligere i år.

Men selv om kampen viste at det bor mye kvalitet i Brann-laget, så viste den også at spissproblemet er større enn antatt. Flyttingen mellom forsvar og angrep har ikke gjort Karadas godt. Han og Brann må snarest komme til enighet om hvor han skal satses på. Han er ikke i nærheten av å vise sitt beste. Dessuten ble han skadet i går og er ute i flere uker. Demba fortsetter å spille som om Brann ikke var hans nye arbeidsgiver. Hvis han snart ikke er villig til å tilpasse seg Branns måte å spille på, bør han selges. Nå er det bare vondt å se på. Han gjør ikke sine medspillere bedre og han scorer nesten ikke mål. Trond Fredrik Ludvigsen og Robbie Winters har kontrakter som går ut etter sesongen. Ingen av dem blir det satset på, og det gjør ingen av dem til bedre fotballspillere.

Kanskje Brann skal fortsette å spille slik de avsluttet kampen i går, i et 4-3-3-system? Da kommer i hvert fall Huseklepp mer til sin rett, og hvem vet om ikke Demba også vil gjøre det?

P.S. Både BT og BA ber Mjelde om å gå av i dag. Den saken tok vi opp på mandag. Videre debatt om saken kan gjerne fortsette i den bloggen, «Kontinuitet eller skifte?»

Tags: , , , , , , ,

Kommentarer