Støtter du supporteropprøret?

bildeDet er ikke alltid like lett å være trofast supporter. En ting er det at laget ditt har det med å skuffe, noe som alle Brann-fans kan skrive under på. Langt verre er det at de mest trofaste supporterne, de som gir mest lyd fra seg, de som er med på å gi klubben identiteten og entusiasme, behandles som annenrangs tilhengere, som kveg.

Men de som synger på hjemmekampene og reiser til bortemøtene er en standhaftig gjeng. Selv med stadig høyere priser på billettene og stadig flytting av kamper, har de stille godtatt de nye, for dem, negative vilkårene. Men et på et eller annet punkt får selv dem nok, et sted går grensen.

Denne serierunden aksjonerer supportere over hele Europa mot stadige vanskeligere supportervilkår. I første rekke gjelder dette disse sakene:

  • – Bevare retten til å stå på kampene.
  • – Høye billettpriser
  • – Faste kamptider (Nå kan kampene flyttes inntil tre uker før kampstart),

Over hele Europa vil det denne helgen bli protester. På Brann Stadion vil Bataljonens medlemmer markere ved stillhet det første kvarteret av kampen mot Viking.

Les mer om aksjonen på Bataljonens sider, eller i denne artikkelen, der styremedlem Henk Ekerhovd i Norsk Supporterallianse (NSA) forklarer bakgrunnen for aksjonen.

Selv om jeg er en mann som liker å sitte under kampen, har Bataljonen min fulle støtte. Men hva med deg? Synes du supporterne har grunn til å aksjonere? Og hva synes du om aksjonsformen de har valgt?

Tags: , , , , , ,

Kommentarer