Hanstveit som midtstopper?

bildeSom kanskje noe av dere som har lest denne bloggen før vet, er Erlend Hanstveit et menneske og en fotballspiller som jeg har spesielt stor sans for. Han er en av bærebjelkene i Brann. Helt siden han skrev under for Brann i 1998 har vært en av Branns aller viktigste spillere, både på og ikke minst utenfor banen. Når det kommer en ny spiller til Brann kan du være sikker på at han er en av de første til å ønske ham velkommen, og enda viktigere, han får den nye spilleren til å føle seg velkommen. Han har gitt oss stabilt godt backspill i årevis, og har vist en lojalitet til klubben og oss supportere som vi ikke har sett maken til i moderne tid. Brann-tillitsvalgt og NISO-representant Erlend Hanstveit er en ydmyk, lærevillig og samfunnsbevisst fotballspiller, en klippe som har aldri et ondt ord å si om noen av sine konkurrenter, og som alltid tar sine medspillere i forsvar. Vi husker for eksempel episoden da han sto opp for fjorårets kaptein i kampen mot Odd. Da Andresen kom i klammeri med dommerne etter kampslutt, var Hanstveit der med en gang for å forsvare ham. En annen bemerkelsesverdig side ved Hanstveit, som det er sjelden å se blant andre profesjonelle fotballspillere, er at han setter pris på konkurranse. Han synes for eksempel det er bra at Brann har signert Bjørnar Holmvik:

– Jeg synes det er kjempebra at vi får inn Holmvik, han er en god spiller og konkurranse er sunt for alle.

Årets visekaptein har fått tillit av såpass ulike trenere som Harald Aabrekk, Teitur Thordasson og Mons Ivar Mjelde. Han har vært med på store nedturer og store oppturer, og har blant annet opplevd at Brann har vunnet sølv før de to år etterpå nesten rykket. Han har opplevd gull og sviende nederlag. Han har vært hos oss i ti år og takket nei til tilbud fra Manchester United, Celtic og Wolverhampton. Hvis det er noen som virkelig har ofret alt for Brann så er det nettopp Hanstveit.

Erlend Hanstveit har overlevd mange konkurrenter, de seneste årene spillere som Christian Kalvenes, Ramiro Corrales og Michael Thwaite. Nå spørs det imidlertid om han blir førstevalg som venstreback i 2009. Brann har satset store penger på Holmvik, i motsetning til hva de har gjort med tidligere backalternativer. Alt tyder dermed på at han vil miste plassen som venstreback til neste år.

Men Brann har en plan for Hanstveit. De vil gjerne omskolere ham til midtstopper, en plass der han har spilt før, med stor suksess. Lojale Hanstveit har selvfølgelig ingenting i mot det:

– Jeg spiller der jeg får beskjed om.

Er dette et riktig valg av Brann. Passer han som midtstopper?

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kommentarer