Hva med spillerne?

bildeEtter en skuffende sesong ble til slutt Mons Ivar Mjelde presset til å trekke seg. Slik er det som regel i fotball: Når det går dårlig er det treneren som må ta hovedansvaret. Det er han som får mye av æren når det går bra, og det er han som får kritikken når det går dårligere enn forventet.

Men spillerne er selvfølgelig ikke uten ansvar. De er de som er ute på banen og har muligheten til å overføre trenerens ord til handling.

De godt betalte spillerne til Brann må være med å ta skylden for den tunge sesongen. Det er få av de etablerte som har prestert på det nivået de gjorde i fjor, og det er få av de nye som har klart å markere seg. Kun enkeltspillere har klart å holde standarden oppe (se bildet).

Det vet spillerne selv. Det er derfor de fjernet Mons Ivar Mjelde. Det er nemlig treneren som har ansvaret for å motivere spillerne, holde intensiteten oppe på treningen, og legge en taktikk som alle spillerne forstår og tror på. Når en eller flere av disse faktorene ikke fungerer, vil samhandlingen bli borte og løpskraften falle. Selvtilliten vil forsvinne og troen på treneren vil forvitre.

Når nesten alle spillerne på et lag svikter vil alle ansvarspilene peke mot treneren.

Med en ny trener og ny entusiasme vil jeg tro at mange av spillerne vil heve seg betraktelig, og vise hva de egentlig er god for.

Noen spillere brenner det imidlertid, uansett, et blått lys for. Noen har skuffet såpass at det vil være best både for klubben og spilleren å skille lag.

Dette er spillere jeg setter et spørsmålstegn bak, spillere som bør evalueres spesielt etter sesongslutt:

Demba: Utvilsomt en god fotballspiller. Men han har ikke vært villig til å tilpasse seg Branns spillestil. 5 mål på 24 kamper er for lite.

Trond Fredrik Ludvigsen: Har knapt spilt en kamp på tre år. Hvis han skal være i klubben må han satses på.

Hassan El Fakiri: Skadeproblemer i vinter ga en trøblete start på sesongen. Har ikke hevet seg mye siden. Er han sulten nok?

Gylfi Einarsson: Nok en skadeutsatt spiller. Har vært god i enkeltkamper, men alt i alt en skuffende sesong.

Eirik Bakke: Jeg mener at Eirik Bakke er en strålende fotballspiller, mer enn god nok for Brann. Men alle skadene og det faktum at han ikke kan/vil spille på kunstgress gjør meg skeptisk. Til neste år kan det bli seks bortekamper på kunstgress.

Hva mener du? Bør Brann slanke stallen? Hvem skal ut?

Tags: , , , , , ,

Kommentarer