En nordlending eller en svenske?

bildeAkk, det er ikke lett å være rettroende Brann-supporter. Hvis man for eksempel mener at Roald Bruun-Hanssen – mannen som tidligere hadde en høy stilling i NFF – har gjort en god jobb og Mjelde en tilsvarende dårlig, kan man lett havne i unåde, bli stemplet som medgangssupporter, som medlem av hylekoret. Hvis man derimot mener det motsatte, ja, da kan alt være i skjønneste orden. Det hele er meget forvirrende. Spesielt i disse tider da det kun en av dem som er ansatt i Brann, og han jobber utrettelig videre med å skaffe Brann en ny trener.

Brann har lagt listen høyt, de er på jakt etter Skandinavias største trenerkapasiteter. Foreløpig har de ikke lykkes. På rekke og rad har Solskjær, Hareide, Semb og Backe takket nei. Det var strengt tatt ikke annet å vente, alle de nevnte herrene har gode og godt betalte jobber andre steder.

Alle kandidatene vet også at en trenerjobb i Brann er spesielt utfordrende. Her i Bergen er engasjementet litt større enn alle andre steder i landet. Presset på en trener i Brann er stort, og jobben er muligens vanskeligere enn noen gang. Den nye treneren kan ikke forvente å få penger til kjøp av nye spillere. Han vil overta en stall med mange sterke personligheter, spillere som er vant med å få det som de vil, og et publikum som ikke har blitt mindre kravstort med årene.

De kandidatene som det jobbes med å få tak i nå er, etter det BT erfarer:

Steinar Nilsen (Tromsø), Nanne Bergstrand (Kalmar), Magnus Haglund (Elfsborg), Ronald Nilsson (Malmö) og Janne Andresson (Halmstad).

Fortsatt er det flere sterke navn igjen. Hvem håper du på?

Tags: , , , , , ,

Kommentarer