Krever han for mye?

bildeSå er ferien over, og som ventet markerte Steinar Nilsen seg umiddelbart. Den første treningen var hard, Karadas fikk bot, og latskap og slappe holdninger ble straffet med armhevninger. Det er definitivt nye tider: Bakke kan plutselig spille på kunstgress og spillerne trener med leggbeskyttere..

Hyggelig er det også at Ove Austgulen er blitt ny sjef for Branns helseteam. Austgulen har operert mang en fotballspiller og er spesialist i ortopedisk kirurgi. Det er tvilsomt om Brann kunne funnet en dyktigere mann. Dessverre fikk han nok å gjøre på Branns første trening for året. For midt oppe i starten på Steinar Nilsens karriere i Brann, ble Petter Vaagan Moen skadet. Det er sørgelige nyheter. De tre siste sesongene har han vært en markant spiller for Brann, spesielt i gull-sesongen da han spilte 25 av 26 seriekamper og var en viktig bidragsyter til det etterlengtede gullet. Nå venter operasjon og seks til åtte uker uten fotball for 24-åringen. Det spørs om han er klar når sesongen starter 15. Mars.

Det skal bli interessant å se om Steinar Nilsen klarer å følge opp alle intensjonene sine. Jeg har ved flere anledninger i livet møtt ledere, for eksempel under militærtjenesten, som har gått hardt ut de første ukene og krevd høy lojalitet og innsats, uten å fullføre løpet. Jeg håper og tror imidlertid at Steinar Nilsen klarer det, og at vi unngår for store uenigheter mellom trener og spillere. I medgang pleier det sjelden å være problemer med en slik autoritær lederstil, men når motgangen kommer kan konflikter oppstå.

Faren for at Nilsen har gått for hardt ut er tilstede. Hva tror du? Krever han for mye?

Tags: , , , , ,

Kommentarer