Hva med 4-5-1?

bildeBrann viste betydelig fremgang i kampen mot Vålerenga. Likevel ble ikke poengfangsten den store. Hovedproblemet er at Brann ikke scorer nok mål. Ingen av spissene har hittil meldt seg på. Både Nielsen og Karadas er et godt stykke unna formtoppen. Men heller ikke på midtbanen og i forsvaret har det fungert optimalt. Midtbanen blir til tider overløpt. Backene har vært overraskende svake. Kanskje det er på tide å tenke nytt, gjøre større forandringer? Det er kvaliteter i laget. De må bare bli utnyttet bedre.

Kanskje det i en periode kan vært smart å gå over til 4-5-1? Med disse spillerne på laget:

Keeper: Opdal. Naturligvis.

Backer: Solli og Holmvik. Vi må konstantere at verken skadeforfulgte Guntveit eller Dahl har innfridd denne sesongen. Til tider har de vært dirkete dårlige og skyld i flere av baklengsmålene (+ det feilaktige annullerte i Tromsø-kampen). Jan Gunnar Solli har derimot vært blant de få som har vist glimt av gammel klasse. Han har spilt høyreback på landslaget og mestrer det nok i Brann også. Holmvik har også skuffet, men på venstrebacken eksisterer det ikke alternativer.

Midtstoppere: Sigurdsson og Bjarnason. Onstad lurer i kulissene, men ørnene skjerpet seg mot Vålerenga og fortjener en ny sjanse.

Høyrekant: Birkir Már Sævarsson. Viste tendenser mot Vif, men viste samtidig at han ikke er noen stor avslutter. Hurtigheten hans må utnyttes maksimalt.

Venstrekant: Erik Huseklepp. Branns suverent beste spiller denne sesongen. Vanvittig god, spesielt som tilrettelegger. Den delen av hans spill må dyrkes.

Sentralt: Hassan. Han kan ligge bak Einarsson og Jaiteh og styre spillet. Einarsson er god når han kommer på løp, dessuten en dyktig avslutter. Hans egenskaper kommer best til sin rett som en av tre sentralt. Jaiteh bringer inn sårt tiltrengt løpskraft og duellstyrke.

Spiss: Karadas. Dyktig som møtende spiss. Kan legge igjen til midtbanen før han kommer seg i scoringsposisjon foran mål.

Tags: , , , , , ,

Kommentarer