Bør Brann selge Huseklepp?

bildeAlle som leser denne bloggen sporadisk, eller jevnlig, vet at jeg har spesielt sans for fotballspilleren Erik Huseklepp. Helt siden jeg så ham debutere for Brann mot Bodø/Glimt 14. August 2005, har jeg vært betatt av hans unike teknikk. Veien mot fast plass på laget ble likevel lang og kronglete for ham. Det endte nesten med en overgang til Stabæk. En overgang som ble stanset av friske millioner fra Hardball. Roald Bruun-Hanssen fikk mye kritikk for avtalen som ble gjort med Huseklepp, men vi kan i dag slå fast at det var en klok og helt nødvendig avtale.

Da Huseklepp først etablerte seg i førsteelleveren ble han i samme slengen landslagsspiller. I år har han så langt vært Brann beste. Fremover på banen er han den eneste som har holdt et godkjent nivå. Som tilrettelegger er han fabelaktig, som avslutter er han ikke like slepen, ennå. Jeg tror det bare er et tidsspørsmål før han begynner å score.

Hvis han blir i Brann da, og det er ikke sikkert. Hvis vi skal tro agenten hans, er Erik Huseklepp et hett salgsobjekt. Han kan bli solgt allerede til sommeren.

Det er nok mange som mener at det er en god nyhet. Hardball vil for eksempel endelig få tilbake noen av millionene de har investert, og Brann vil få inn frisk kapital. Det trenger de. Etter at de fikk finanskrisen midt i fleisen, etter at de tapte enorme summer på salg av drakter og effekter, har ikke økonomien vært den beste. Dessuten trenger de penger til kjøp av en målscorer, og folk som lager mål på bestilling koster.

Men hvis Huseklepp forsvinner vil halve kreativiteten og hele sjarmen med årets Brann-lag forsvinne. Da mister Brann sin aller største attraksjon.

Finnes det ikke bedre løsninger for Branns økonomi enn salg av Huseklepp?

Tags: , , , , , , , , ,

Kommentarer