Er Brann dårlig trent?

bildeFørste gang jeg stilte det spørsmålet var etter hjemmemøtet mot Marseille i fjor. Det var oppsiktvekkende hvor mye mer franskmennene løp enn Demba og co. Ben Afra og de andre franske stjernene løp uanfektet i 90. minutter. Det gjorde ikke våre gutter. Utover høsten skulle Brann bli forbiløpt av flere, både stjerner og middelmådigheter, og sesongen ble, sett i forhold til forventningene, historisk dårlig.

Da sesongen var over fikk vi bekreftet fra høyeste hold at spillerne ikke holdt det forventede fysiske nivået. Spillerne var ikke bare late, de var også dårlig trent. Steinar Nilsen overtok Brann og etter det trodde ikke jeg at kondisjonen til Brann-spillerne skulle bli et tema igjen, men det har det til min store overraskelse blitt.

La oss ta det positive først: Da Brann i begynnelsen av andre omgang mot Viking bestemte seg for å løfte laget høyere opp på banen, viste Brann at de evner. Da presset ble lagt høyere, da sidebackene kom på løp og midtbanen ønsket å bidra også offensivt, fikk Brann kontroll på kampen. Men etter scoringen til Sigurdsson la Brann seg dypt tilbake på banen igjen. Det var som om de ikke ønsket å styre kampen. Sekunder etter at ballen var erobret ble den servert tilbake igjen til Viking. Løpene til backene stoppet opp, midtbanen ble en del av midtforsvaret, og igjen ble Erik Huseklepp en ensom svale på topp.

Hvorfor opptrer de slik? Kanskje de ikke har den mentale styrken til å lede en kamp? Kanskje de har fått beskjed av Nilsen om å legge seg dypt? En av de to årsakene må det være, tenkte jeg.

Men i følge Nilsen skyldes kollapsen at Brann ikke er godt nok trent:

  • – Mot slutten så man et litt slitent lag utpå der. Vi må rett og slett jobbe enda mer med fysikken til spillerne, forklarte Nilsen etter kampslutt. Og la til: Det blir en del intervaller med fotballsko på treningene fremover.

Et halvt år etter at Nilsen overtok som hovedtrener for Brann, burde den fysiske biten vært på plass. Det viser den seg altså ikke å være. Og det gjør meg bekymret.

Tags: , , , ,

Kommentarer