Bør Brann kjøpe Piiroja?

Er Piiroja rett mann for Brann?

Er Piiroja rett mann for Brann?

I øyeblikket har Brann flust at midtstopper. I tillegg til Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, og Kristian Flittie Onstad, har Yaw Ihle Amankwah vendt hjem fra Alta. Dessuten har Eirik Bakke blitt forsøkt i den rollen. Hvis alle blir, kan det bli hard kamp om plassene. Men som vi vet er det mindre sannsynlig at alle disse spillerne blir i Brann i 2010. Sigurdsson ønsker å spille i et gjevere fotball-land enn Norge, og Onstads fremtid i Brann er høyst usikker.

Brann trenger en ny midtstopper. Ikke bare fordi Sigurdsson og Onstad er på vei ut, men først og fremt fordi forsvaret ikke har fungert godt nok denne sesongen. Brann slapp i år inn 49 mål. Det er 27 flere baklengsmål enn det Rosenborg hadde. Det sier seg selv at man ikke blir en topplag med en slik statistikk. Egentlig er det oppsiktsvekkende at Brann klarte en femte plass med så mange forsvarsblundere.

Dett er selvfølgelig Roald Bruun-Hanssen og Steinar Nilsen klar over. Derfor jakter de på en ny og stødig mann. Denne mannen er muligens estlenderen Raio Piiroja. Ifølge den estiske avisen, Ohtuleht, har Brann kastet sine øyne på FFK-stopperen. Piiroja kan forlate FFK for tre millioner kroner.

Piiroja er utvilsomt en god midtstopper. Han er ekstremt god i luften og gir alt i hver eneste takling. Raymond Kvisvik definerer han til og med som sin beste medspiller gjennom tidene i Fredrikstad. I den ferske boken om Kvisvik sier han dette om Piiroja:

”Jeg kommer ikke utenom Raio, det spiller ikke noen rolle at han ikke klarer å trikse mer enn fem ganger. Han er utrolig god i lufta, og har vært en matchvinner for oss i begge ender av banen.”

Men Piiroja er en voksen mann. Brann trenger strengt tatt ikke flere spillere som har passert tretti år. De trenger heller ikke flere spillere med svimlende millionlønninger. Piiroja stiller høye lønnskrav.

Hva mener du? Bør Brann jakte på Piiroja?

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kommentarer