Hva er tiårets flotteste mål?

 

Scoret Charlie Miller tiårets Brann-mål?

Scoret Charlie Miller tiårets Brann-mål?

Vi beveger oss snart inn i et nytt tiår, og det gir oss et påskudd og en mulighet til å oppsummere det siste Brann-tiåret. Siden Brann tok sølv i 2000, har det skjedd utrolig mye med Sportsklubben. I 2000 tok de som kjent sølv og fremtidsutsiktene var lyse. Optimismen rådde. Men Brann skulle da, som så ofte før når de har vært inne i en god periode, gå en tung tid i møte. Økonomien viste seg å være skral, ja, Brann hadde alvorlige hull i regnskapet, de var i realiteten konkurs. Problemene startet i 2001, men ble tydelige for alle og enhver da Brann i 2002 måtte selge unna sine beste spillere, og så vidt berget plassen. I 2003 hadde Brann ikke penger til spillerkjøp, og publikums forventninger var avventende og lave.

Så reiste Brann seg møysommelig opp igjen. Mons Ivar Mjelde fikk ro og tid til å bygge opp et nytt lag, samtidig som byens rikeste menn fant ut at det var smartere å investere i Brann-spillere enn i Brann. Brann gikk på kort tid fra å være et bunnlag til å bli et topplag. Det hele kuliminerte i 2007 – det magiske året da Brann tok gull.

Men så ble det vanskelig igjen. Brann, som tidligere antydet, takler ikke alltid medgang like godt. Gullaget raknet på overraskende kort tid. 2008 ble tung og vanskelig, og 2009 ble ikke stort bedre.

Men alt i alt, har det vært et fantastisk tiår. Ett seriegull, to sølv, en bronse og ett cupgull, er absolutt godkjent.

Det har vært mange gode øyeblikk, og vi har vært vitne til mange vakre mål.

Og da er jeg fremme ved dagens uhøytidelige avstemning.

Hva er tiårets flotteste mål?

Er det Tommy Knarviks herlige langskudd mot Stabæk i 2001? (8-1 til Brann)

Er det Toni Nhlekos ”Maradona-mål” mot Molde i 2002? (4-1 til Brann)

Er det målet til Petter Furuseth Olsen mot Sogndal i 2003? Det som begynte hos Ivar Rønningen, fortsatte med klikk-klakk-samarbeid mellom Martin Knudsen og Robbie Winters og endte med direkte skudd i mål fra Olsen. Seks kjappe trekk.

Er det Kvisviks frisparkperle mot Odd i 2004? (2-0 til Brann)

Er det Sæternes sitt mål mot Aalesund i 2005? (3-1 til Brann) Sæternes spilte frem Winters som tok ballen på hælen og slo den tilbake til Sæternes som scoret.

Er det Martin Andresens kanonskudd mot Start det samme året? (Brann taper 3-2)

Er det Charlie Millers mål mot Sandefjord i 2006? (2-0 til Brann) Miller banket Andresens corner direkte i mål på hel volley.

Hva med Helstads tredje scoring mot Stabæk i 2007? (Brann vinner 3-0). Et vakkert Brann-angrep.

Er det Birkir Már Sævarssons scoring mot Lyn i 2008? (Brann vinner 2-0) En Lyn-corner ender med en Brann-scoring. Tidenes kontring

Er det Erik Huseklepps fenomenale lobb mot Stabæk i 2009? (Brann taper 2-1)

Hva er ditt forslag?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer