Hva skal Brann gjøre nå (uten Hardball)?

Styreleder i Hardball, Bjarne Berg

Styreleder i Hardball, Bjarne Berg

Finanskrisen har rammet klubber over hele Europa. Det er for tiden vanskelig å få solgt norske spillere til utlandet. Små og mellomstore europeiske klubber finner bare norske spillere interessante hvis de er kontraktsløse. De store klubbene, de med de store pengene, leter stort sett etter spillere andre steder. Dermed er det også mindre penger som flyter mellom de norske klubbene. De budsjettansvarlige i eliteserieklubbene har heller ikke opptrådt like ansvarlig. Mange ganger er det en naiv optimisme som har rådd. De aller fleste eliteserieklubbene sliter med å få endene til å møtes.

Brann er selvsagt en av klubbene med røde tall i regnskapsboken. Det er ikke noe nytt. Brann slet med økonomien gjennom hele det forrige tiåret. Brann hadde sjelden eller aldri penger til spillerkjøp. Men siden mange av byens rikeste er solide Brann-supoportere, kunne Brann sikre seg flere av landets beste spillere. De tidene er det dessverre slutt på. Verken Trond Mohn eller Hardball er like spandable som de var i årene 2004 – 2007. Da fikk Brann-treneren stort sett det han pekte på.

Det får han ikke i dag. Steinar Nilsen har derfor ingen enkel jobb. Han må klare seg med det han har. Forsterkninger kan han etter all sannsynlighet se langt etter. Men kanskje er det Steinar Nilsens egen feil at pengene uteblir. Hardball styreleder Bjarne Berg begrunner avslagene til Brann, blant annet slik:

– Mangel på optimisme og entusiasme rundt laget har helt klart påvirket flere av oss.

Måten Brann spilte på i fjor har altså påvirket Hardball negativt. De er ikke så sikre på om de ønsker å støtte et lag som spiller kjedelig og uinteressant fotball.

Entusiasmen må tilbake, og hvordan skal Brann så klare det?

Hvis ikke Brann plutselig skulle finne på å utfordre Rosenborg, hvilket er lite sannsynlig med dagens spillerstall, må enten Nilsen forandre sin fotballfilosofi, eller så må Brann gjøre det Viking gjorde etter sesongslutt.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kommentarer