Klarer vi oss uten Sigurdsson?

krissy_100623c

Kristjan Örn Sigurdsson har vært en av Branns viktigste spillere de siste årene. Selv om pasningene hans sjelden har hatt en klar adresse, har det vært et internasjonalt snitt over duellstyrken og farten. Det var det i hvert fall i årene 2006 og 2007. Da var han spesielt viktig for Brann. Vi husker jo alle hvordan det gikk da han ble skadet i den 15. serierunden. Brann lå på det tidspunktet på førsteplass, seks poeng foran Lillestrøm og syv poeng foran Rosenborg. Etter femtien minutter i kampen mot Lillestrøm, på stillingen 0-0, hinket imidlertid Sigurdsson av banen, og dermed gikk Brann inn i en fatal periode der det ”trygge” forspranget ble oppspist, samtidig som Brann spilte en sjelden svak kamp mot Åtvidabergs FF. Nervøsiteten begynte å bre seg i laget, og plutselig røk både spill i UEFA-cupen og en historisk gullsjanse.

Året etter var imidlertid Sigurdsson skadefri hele sesongen, og hans bidrag for Brann i 2007 har av mange blitt fremhevet som en av de viktigste årsakene til at Brann omsider tok gull. Sammen med Opdal, Andresen og Helstad dannet han en usedvanlig sterk sentrallinje i laget.

I 2008 spilte han, i likhet med resten av laget, langt under pari. Selv om han i lange perioder fortsatt viste imponerende stopperspill, kunne han gjøre de forunderligste tabber. Flere tabber skulle det bli i 2009 da han var dirkete ansvarlig for altfor mange av Branns baklengsmål.

Jeg skulle selvfølgelig ønsket at Brann hadde gjort mer for å beholde ham, men jeg har samtidig stor forståelse for at Brann ikke lenger kan la seg diktere av spillere og agenter som krever langt mer enn det er grunnlag for å gi. Dermed har Sigurdsson trolig spilt sin siste kamp for Brann. Det bekrefter agenten hans:

–          Ja, det ser sånn ut, kontrakten hans er jo også gått ut nå.

I øyeblikket har Brann bare to midtstoppere i stallen, ”gamle” Bjarnason og urutinerte Amankwah. Det høres ikke betryggende ut. Nå må det snart komme en god nyhet fra Kniksen plass nummer 1.

Tags: , , , , , , ,

Kommentarer