Er entusiasmen på vei opp?

Softball

Entusiasme har vært et ord som stadig har blitt brukt om Brann. Etter min mening har det vært selve kjernen i Sportsklubben Brann. Det er det som har skilt Brann ut fra alle andre klubber i Norge. I Bergen har entusiasmen rundt byens store lag alltid vært stor, på godt og vondt. Det er et sikkert kjennetegn på en Brann-supporter, at han engasjerer seg dypt og inderlig i hver minste ting som gjelder Brann.

Men på et eller annet stadium av 2009-sesongen så døde litt av denne entusiasmen bort. Plutselig brydde ikke alle seg like sterkt om styre og stell, om kjøp og salg, om spill og resultater. Dette skyldtes delvis at Brann fikk hull på den betente 1963-byllen. Men jeg tror det også handlet om resignasjon og skuffelse. Skuffelse over at Brann ikke klarte å etablere seg som en toppklubb etter gullet i 2007. Det Brann møysommelig hadde bygget opp siden 2003, rant bort overraskende fort. Og da Brann ikke fremstod stort bedre med ny trener, ble det merkelig dødt rundt klubben Det hjalp heller ikke at Brann i 2009 fremstod som et kjedlig fotballag, som var totalt avhengig av dagsformen til Erik Huseklepp.

”Ekte lidenskap har et navn”, har lydd nesten hult og innholdsløst ut. Men se, er det ikke små tegn på endring? Er ikke litt av den bergenske lidenskapen i ferd med å reise seg igjen?

Jeg tenker først og fremst på initiativet til Marit Voldsæter (i samarbeid med Marius Larsen og Frode Hellebø), også kalt Softball. I hvilken annen by lager man en støttekonsert der overskuddet skal gå til en ny Brann-spiller? I hvilken annen by er det en av de mest profilerte artistene som går i bresjen for et slikt arrangement?

I tillegg har Brann nå valgt å bytte ut speakeren. Ikke ett ondt ord om Arne Tvedt, men TV2-mannen Remi André Taule vet vi er en solid Brann-supporter. På 1990-tallet var han aktiv i Brann Supporter Team og markerte seg da som en lidenskapelig Brann-supporter. I et par år satt jeg tilfeldigvis rett bak ham på Stadion, og jeg kan bekrefte at når Brann spiller, så er Remi André Taule i fyr og flamme. Han ønskes hjertelig velkommen som ny speaker på Stadion.

Ny speaker er på plass. Artister og supporter arrangerer støttekonsert. Nå er det opp til Nilsen og co og bringe bergensk entusiasme over i hard valuta.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer