En god dag

Erik Mjelde vender snart hjem.

Erik Mjelde vender snart hjem.

Det har ikke akkurat vært lett å være Brann-supporter det siste året. Den ene skuffelsen har tatt den andre. Kjedelig fotball, svake resultater og elendig økonomi har gjort noen av oss irriterte, frustrerte og smådeprimerte. Men i dag ser jeg for første gang på en stund lys i tunnelen. I dag kjenner jeg at den gamle gode våroptimismen er i ferd med å våkne. I dag er det nemlig mange nyheter å glede seg over.

Gladnyhet nummer 1: Erik Mjelde blir snart Brann-spiller igjen. Sandefjord har akseptert et bud fra Brann. Nå er det bare forhandlinger om de personlige betingelsene som gjenstår. Alt tyder på at det vil ordne seg. Jeg regner med at Erik Mjelde har tatt innover seg de nye økonomiske realitetene i norsk fotball og krever lønn deretter.  

Siden Mjelde spilte i den røde trøyen sist, har han vokst som fotballspiller. Han har utviklet seg til å bli en av eliteseriens mest attraktive menn. I fjor scoret han elleve mål (tre på straffe) fra sin midtbaneposisjon. I tillegg hadde han fire målgivende pasninger. Det er tall som det står respekt av. Spesielt når vi vet at han spilte for middelmådigheten Sandefjord. Han vil utvilsomt styrke Branns midtbane. Han ønskes hjertelig velkommen tilbake.

Gladnyhet nummer 2: Brann vinner en fotballkamp. Jada, jeg vet at det var en betydningsløs kamp mot et lag fra nivå tre i Spania, men vi skal likevel ikke kimse av den selvtilliten og godfølelsen en seier gir. Uroen brer seg raskt med for mange tap, også på vinterstid.

Gladnyhet nummer 3: Dette er strengt tatt ingen nyhet, men siden det nå bare er ni dager til overgangsvinduet stenger og interessen rundt Huseklepp er passe lunken, er det nå for alvor lov til å håpe på at Huseklepp spiller for Brann denne våren.

Gladnyhet nummer 4: Guastavino er i ferd med å tilpasse seg måten Brann spiller på. Dermed er han også i ferd med å styrke laget betydelig. Ydmykheten han nå viser tyder på at han fremgangen vil fortsette: ”Jeg har mye å lære av treneren og Huseklepp”.

Gladnyhet nummer 5: Dette er kanskje den beste: I følge Kenneth Udjus står Brann bedre rustet i år enn på samme tid i fjor:

–          Jeg mener vi er mye bedre rustet nå. Nå har vi drillet forsvarsspill fra første minutt i oppkjøringen. I fjor gikk det en del tid med å bli kjent med nye trenere, og det tok veldig langt tid å få på plass det fysiske.

Jeg begynner å glede meg til sesongstart. Hva med deg?

Tags: , , ,

Kommentarer