Brann blir bedre!

Blir Brann et topplag i år?

Blir Brann et topplag i år?

Det nærmer seg seriestart. Det er bare 23 dager til, og som vanlig på denne tiden av året er vi nysgjerrige og spente. Kan Brann overraske? Kan Brann ta medalje? Kan Brann utfordre Rosenborg og Molde? Etter kampene i La Manga vet vi mer, da skal de møte flere gode lag. Jeg tar likevel allerede nå sjansen på å spå at Brann kommer til å heve seg flere hakk i forhold til i fjor, da de som kjent fikk en femte plass. Det er mye som tyder på at Brann står bedre rustet til seriestart i år. Først og fremst er de bedre trent, mye bedre trent. Steinar Nilsens kvalifikasjoner som trener har vært omdiskutert, men dette med kondisjon kan han. I år har han også hatt langt bedre tid på seg på å komponere et slagkraftig lag. Dessuten får vi i 2010, i hvert fall på papiret, en lettere start på sesongen. De to første hjemmekampene er mot Haugesund og Sandefjord. Vi er store pessimister hvis vi tror at Brann skal få den samme katastrofale åpningen på sesongen som i 2009.

Laget har også, etter min mening, blitt forsterket siden i fjor. Erik Mjeldes inntreden i laget har vært forløsende. Han er den kreative kraften som vi til tider har savnet. Vi vet også at han er en avslutter av rang. Guastavino må også sees på som en ny spiller. I år har han innsett at hans rolle i laget er en annen enn den han hadde i Lyn. Her skal han primært vært en servitør til Huseklepp. I tillegg har vi fått tilbake Cato Hansen som har blitt en langt bedre spiller etter sitt opphold i Løv-Ham. Han har en ekstrem hurtighet og minner mye om den unge Thorstein Helstad som debuterte for Brann i 1998. Med ham på laget har Brann et ekstra våpen når de skal true bakrommet. I tillegg er Cato Hansen en habil hodespiller.

Sigurdsson hadde en svak sesong i fjor. Han var direkte årsak til mange av Branns mål. I år erstatter Yaw ham. Jeg tror det kan bli vel så bra.

–Fra å være temmelig rusten på Gran Canaria for få uker siden, har Yaw hevet spillet sitt voldsomt. Han har imponert meg, sier Steinar Nilsen etter den første treningen på La Manga.

Håkon Opdal er tilbake. Jaiteh er langt bedre enn på tilsvarende tid i fjor, da han var helt ute i kulden. Huseklepp blir bare bedre og bedre. Birkir får spille i favorittposisjonen. Hvis vi unngår skader, hvis den svake økonomien ikke tar fullstendig kvelertak på laget, ja så ser det veldig lovende ut.

Eller hva tror du?

Tags: , , , , , ,

Kommentarer