Godkjent?

Jan Gunnar Solli er i form.

Jan Gunnar Solli er i form.

Jeg hadde håpet og trodd på en seier mot FC Midtjylland, men det ble bare 1-1, før Brann til slutt tapte straffesparkkonkurransen. En konkurranse som for øvrig bekreftet at Brann må skifte straffeskytter. Olafur Örn Bjarnason har totalt mistet grepet, og har ikke vært seg selv siden han bommet to ganger på rad i bortemøtet mot Odd i 2009. Erik Mjelde bør være ny mann.

Brann sprudlet ikke. Det var det ikke lett å gjøre mot et kjempende og velorganisert lag som lå lavt. Det var likevel solid innsats av Brann, og strukturen i laget er langt bedre nå enn 19. februar 2009. Da møtte Brann Strømsgodset på La Manga, en svak kamp som endte med at Brann tapte 1-3.

Men selv om laget virker solid, selv om rutinerte karer som Opdal og Solli er bedre enn på lenge, er det spillere som ikke leverer prestasjoner på forventet nivå. I midtforsvaret imponerer ikke Bjarnason Han blir litt for ofte avslørt på farten. Til gjengjeld virket Yaw igjen trygg og god i de minuttene han spilte.

På midtbanen fortsetter Einarsson sin anonyme tilværelse, mens Jaiteh i øyeblikket er ute av form. Fredrik Haugen viser glimt av det jeg savner når han kommer innpå, evnen til å vende opp og spille spissene og kantene igjennom. Men han er ennå for ung, dessuten er jo han fortsatt Løv-Ham-spiller, og Brann har ikke råd til noe som helst med det enorme underskuddet de har på budsjettet.

Ingen grunn til å ta av etter denne kampen, men heller ingen grunn til å deppe. Det blir spennende å følge utviklingen på La Manga. Neste kamp er på mandag.

Tags: , , ,

Kommentarer