Trenger Brann Hardball?

Leder i Hardball, Bjarne Berg

Brann hadde aldri tatt sølv i 2006, og de hadde aldri blitt seriemestere i 2007 uten Hardballs støtte. Det var de som finansierte gullet. Det var de som kjøpte de fleste stjernespillerne i årene 2004 – 2007. Før den tid var Brann en klubb som ikke hadde råd til å kjøpe nye spillere. De fleste nye spillere 2003 var såkalte Bosman-spillere, med unntak av Olofinjana som kostet én million kroner. Men selv det hadde ikke Brann råd til å betale og måtte få hjelp av Auto 23. I 2002 var situasjonen enda verre.

Investeringene Hardball har gjort har vært til store lykke for Brann og alle dets supportere. For Hardball selv har det imidlertid vært et tapsprosjekt. Brann har ikke klart å ta vare på investeringene, og spillere som Sigurdsson og Andresen har forlatt portene på Brann Stadion, uten at Hardball har fått én krone igjen.

Det er derfor fullt forstålig at Hardball nå har gått lei, at de er forbannet på måten Brann har forvaltet deres investeringer, og på måten Brann har drevet klubben de siste årene. Brann har ikke hatt god nok kontroll på verken inntekter eller utgifter og gikk i fjor med 25 millioner kroner i underskudd. Det etter å ha utbasunert for hele Bergen at de kom til å styre mot null, mot balanse i regnskapet.

Lederen i Hardball, Bjarne Berg mener at dette må få konsekvenser for de involverte. Et styre som fortsatt har tillit til en administrasjon som ikke har kontroll på økonomien, bør ga av, mener Bjarne Berg. Ja, han lokket til og med Branns medlemmer med å gi Brann et beløp på 40-50 millioner kroner hvis det nåværende styre gikk av.

Trodde Bjarne Berg at medlemmene i Brann vil lytte til ham og kaste det nåværende styre? Nei, det tviler jeg på. Berg ville også bli kvitt den forrige styrelederen, Magne Revheim. Når han nå så er byttet ut med Hans Brandtun, som jeg oppfatter som en mild, klok og reflektert leder, visste Berg at hans tilbud ikke ville bli en realitet. Bjarne Berg er en taktiker og har kommet med dette sensasjonelle forslaget for å sette fokus på saken, på Branns underskudd, på den manglende økonomiske styringen.

Brann må gjøre noen kraftige grep. Først og fremst for å få kontroll på økonomien, men også for å tekke Hardball. Det handler om å være ydmyk og takknemlig overfor deres velgjørere. Brann blir dessuten ikke et topplag uten deres støtte. Jeg har mine sterke tvil om det finnes andre investorer i denne byen som er villige til å risikere titalls millioner på Brann.

Hva mener du om denne saken? Hva bør Brann gjøre? Trenger Brann Hardball?

Les mer om saken her og her.

Kommentarer