Positive og negative faktorer ved årets Brann-lag.

Generalprøven mot Helsingborg ble ikke akkurat slik vi hadde håpet på. En ellers lovende sesongoppkjøring ble avsluttet med tap, uten at det bekymrer veldig. Brann har allerede bevist at de er ett bedre lag enn det de var i 2009. Men de har også bevist at de, som i fjor, er svært avhengig av Erik Huseklepp, og stallen er i overkant tynn.

Brann har spilt ni treningskamper siden 14. januar. Det har gitt fem seire, én uavgjort og tre tap. Brann har vist at de har noe på gang, men at de fortsatt har forbedringspotensial på mange områder.

Dette er positive faktorer med årets Brann-lag:

Erik Mjelde. Den hjemvendte sønnen har vært en av Branns aller beste denne vinteren. Han har vist at han har målteft og en kreativ venstrefot. Forsterker Brann betydelig.

Rudolph Austin: Jamaicaneren har blitt omskolert. Nå er han blitt midtstopper. Fra den posisjonen har han spilt glimrende. At han var taklingssterk visste vi, men at han kunne slå presise 40-meterspasninger, visste vi ikke. Har gitt laget en ny dimensjon.

Diego Guastavino: Teknikeren fra Uruguay har gjennomgått en forvandling. Borte er den egoistiske individualisten. I stedet har vi fått en lagspiller, en servitør, som først og fremst ønsker å gjøre Huseklepp god.

Kondisjonen: Brann-spillerne har aldri vært bedre trent. Jeg tipper at Brann kommer til å avgjøre mange kamper i slutten av andre omgang. I år har de en helt annen ork og vilje til å stå distansen helt ut.

Struktur: Det er en annen form og fasong på årets Brann-lag. Spillerne vet hvor de skal løpe, når de skal løpe, når de skal støte, når de skal falle ned.

Dette er negative faktorer med årets Brann-lag:

Manglende offensiv kraft sentralt: Brann mangler en kreativ spiller sentralt på midtbanen, en mann som kan åpne opp motstanderens forsvar, slik Martin Andresen kunne i sine beste stunder. Alternativene Bakke, Guntveit og Einarsson er alle aldrende og skadeforfulgte.

Tynn stall: Brann har mange gode spillere, men ikke nok til å bli en gullfavoritt. Hvis det blir skader på midtstopperne eller spissene, har Steinar Nilsen svært lite å velge i.

Økonomien: Med all respekt for de ansatte på Brann Stadion. Når budsjettet sprekker med 25 millioner kroner er det lite som tyder på at økonomistyringen har vært god. Det får sportslige konsekvenser. Hardball skygger banen og Roald Bruun-Hansen har ikke én krone å handle for. Det tvinger frem et salg av Erik Huseklepp. Det vil overraske meg hvis Huseklepp også er Brann-spiller om et halvt år.

 Hva tror du om årets Brann-lag?

Kommentarer