Kan Brann komme styrket ut av motgangen?

I gårdagens og dagens utgave av Bergens Tidende får vi forklaringene på hvordan Brann gikk fra å være et mesterlag med god økonomi til å bli et middelmådig lag med elendig økonomi. Det er nesten ikke måte på hvor mye som har gått galt de to siste årene.  Alt skyldes nødvendigvis ikke dårlig ledelse: Brann er ikke det første laget som har slitt etter en gullsesong, og de er heller ikke den eneste klubben som går med kraftig underskudd. Men vi kan heller ikke kalle det spesielt  god ledelse når utviklingen har vært så negativ som den har vært.

Hvis du er Brann-interessert, bør du absolutt lese artiklene. De inneholder mange oppsiktsvekkende opplysninger, ikke minst hvordan Harald Aabrekk overstyrte Mons Ivar Mjelde i bortemøtet mot Deportivo i 2008. Nesten ikke til å tro.

Oppsiktvekkende er også Bjarne Bergs leserinnlegg i lørdagens avis, spesielt med tanke på at Bjarne Berg er lederen for Hardball, investorene som finansierte gullet i 2007. Det innlegget handler om den manglende tilliten Hardball og Berg har til dagens Brann-styre, og det er alvorlig, all den tid Brann ikke har penger selv til å handle inn nye spillere.

Han skriver blant annet: ”Branns håndtering av egen økonomi vitner om en total mangel på kontroll. Ikke mindre alvorlig er mangelen på sannferdighet. Klubben var klar over at den gikk mot et kraftig minus da den i sommer annonserte et årsresultat på pluss/minus null. Noen vil kanskje mistenke ledelsen for å ha gjort det med vitende og vilje – blant annet for å unngå at Hardball skulle stenge kranen, og for ikke å gjøre forhandlinger og nye sponsorkontrakter unødvendig vanskelig”

Fremtiden ser ikke lys ut i øyeblikket. Nå sviker også publikum. Det er fem tusen ledige billetter til lørdagens kamp.

Det er en tung bør som Steinar Nilsen og spillerne er blitt satt til å bære.

Kan Brann komme styrket ut av motgangen?

Tags: , , , , ,

Kommentarer