Blir det bedre uten Bjørn Dahl?

Det er med vemod jeg leser at Bjørn Dahl gir seg som daglig leder for Brann. Bjørn Dahl har gjennom de ti siste årene gjort en formidabel innsats for klubben i våre hjerter. Det er store og fantastiske ting som har skjedd med Brann i hans tid. Aller størst var det at Brann i 2007, omsider etter 44 vanskelige år, ble seriemestere. Han klarte å snu Brann fra å være en konkursrammet bedrift til og bli en suksessrik klubb med store budsjett.

Men oppgangstidene tok slutt. Etter gullet kom det mørke skyer, finanskrise og sportslig motgang over Kniksens plass. Brann ble en middelhavsfarer igjen og økonomien forverret seg dramatisk, og det er det Bjørn Dahl nå tar konsekvensen av. Det viser at han setter klubben over seg selv, og for det fortjener den joviale og sympatiske mannen respekt.  

Siden styret ikke avsatte den ansvarlige (Bjørn Dahl) for den økonomiske smellen (24,9 millioner kroner i minus), krevde leder i Hardball Bjarne Berg at styret måtte gå.

”Har Dahl ansvaret, burde styret plassert ansvaret hos ham. Det har ikke styret gjort, og da må styret selv ta ansvaret”, presiserte Berg etter årsmøtet.

Bjarne Berg har nå fått som han vil, og det skal bli spennende og se om blar opp pengene (30-40 millioner kroner) som han lovet på årsmøtet.

Presset på klubben var i ferd med å nå uante dimensjoner. Klubben kunne ikke fortsette i samme spor. Noe måtte skje. Nå har det skjedd. Det er mange spørsmål som reiser seg etter denne avgangen, her er noen av dem:

Hva gjør Bjarne Berg nå?

Hvordan reagerer de misfornøyde supporterne?

Hva har det å si for spillerne?

Hva tror du?

P.S. For mer informasjon, les bloggen fra i går, og sjekk ut alle lenkene.

Tags: , ,

Kommentarer