Hvilke forandringer bør Skarsfjord gjøre?

Finner han på noe nytt?

At Steinar Nilsen ikke kom opp med en Plan B for hvordan kampene på fremmed gress skulle spilles, var det mest skuffende med hans tid i Brann. Plan A fungerte som kjent aldri. Fra Nilsens første bortkamp i serien (mot Sandefjord 16. mars 2009) til den siste seriekampen på bortebane han hadde ansvar for (mot Stabæk 9. mai 2010), var det en lang, lang rekke av skrøpelige prestasjoner. Selv ikke mot lille Fyllingen klarte Nilsen å skape et nytt innhold i angrepsmønsteret. Spillet var og forble svakt, forutsigbart og svært lite underholdende.  

Da Rune Skarsfjord overtok hadde han tidenes sjanse til å skape noe nytt, skape en ny giv for spillerne, overraske motstanderne, og å gjøre oss supportere en smule stolte igjen. Men, nei. Mot Hønefoss bød Brann på den samme anti-fotballen som de gjorde under Nilsens ledelse. Den samme fotballen som hver eneste forsvarer i dette landet vet hvordan han skal stoppe, det spillet der Brann kvitter seg med ballen på den første bevegelsen, den tidlige bakromspasningen opp til Erik Huseklepp.

Det aller mest skuffende med Hønefoss-kampen var ikke at Håkon Opdal gjorde en stor tabbe, eller at Bjørnar Holmvik headet ballen i eget mål. Det mest skuffende var at Brann fortsatte i det samme sporet, med plan A. Vikartrener Rune Skarsfjord hadde ikke gjort noen forandringer, verken på lagoppstilling, formasjon eller spillemønster. Brann spilte den samme svake fotballen på bortebane som de alltid gjorde under Nilsens periode i Brann.

Skarfjord har forsvart opplegget med at han hadde for kort tid på seg til å gjøre de store endringene, og den unnskyldningen må man nesten godta, (selv om jeg er tilbøyelig til å tro at Skarsfjord først og fremst var ute etter å vise lojalitet ovenfor sin venn og gamle sjef, Steinar Nilsen).

Før den neste kampen mot Aalesund på søndag, har han imidlertid fått nok tid på seg til å gjøre nødvendige grep. Jeg er spent på om vi får se et lag som skaper noe nytt, skaper en ny giv, overrasker motstanderne og gjør oss supportere en smule stolte igjen.

Hva tror du?

Hvilke forandringer bør Skarsfjord gjøre?

Tags: , , , ,

Kommentarer