Hvem skal Brann ringe til?

Branns neste sjef?

Å sitte i styret eller være ansatt i Brann kan ikke være lett nå for tiden. De får gjennomgå så det suser fra alle bauger og kanter. Det må ha toppet seg for dem da de så forsiden til BA i går. Den fortalte alt om hvor stort engasjementet rundt klubben er. Blør klubben, blør alle byens supportere. Derfor må Brann tåle sarkasmen og sinnet som befolkningen føler behov for å uttrykke, derfor må de pleie resignasjonen og sorgen som de samme supporterne opplever.(«If you can’t stand the heat, get out of the kitchen»).

Avstanden mellom klubben og byen har i blant vært stor. I krisetider har ledelsen i Brann lagt seg i skyttergraven og ventet på bedre tider. Det har vært forståelig. Pågående journalister og høylytte supportere er neppe de første man vil møte når det butter i mot.

Med dette bakteppet, med Branns turbulente historikk, er jeg imponert over åpenheten til dagens ledelse. Når det koker som mest, innkaller de alle supportere til allmøte, ikke bare én gang, men flere ganger. I går var det et nytt og viktig møte der det ble bygget bro mellom ledelse og supportere. Jeg er ganske sikker på at de ulike partene har større forståelse for hverandres hverdag etter disse møtene. Fortsett med dette, Lars Moldestad.

Det punktet som vakte størst interesse i går var, naturlig nok, trenerspørsmålet. Brann trenger ny trener fortest mulig, helst en merittert trener som kan løfte Brann opp av den gjørmen de nå befinner seg i, en trener som inspirerer spillerne, en trener som ikke er autoritær, men som har autoritet, som har den nødvendige faglige kompetansen. En ferdig utviklet trener, ikke en novise som skal øve seg på å bli trener. Altfor ofte har Brann ansatt en trener uten den nødvendige erfaringen og kompetansen. Brann bør sikte høyt, den første telefonen bør gå til Trond Sollied. Han bygger ikke en CV, han har en CV.

Men det er ikke sikkert at han er tilgjengelig, og sannsynligvis blir han for dyr. Men det er lov å håpe,

I dag har BT laget en liste over trenere fra Skandinavia som kan bli Branns nye sjef. Der nevnes blant andre Ola By Rise, Knut Torbjørn Eggen, Arne Erlandsen, Tor Thodesen, Arne Sandstø, Rune Skarsfjord, Nanne Bergstrand og Troels Bech.

Hvem mener du Brann skal gå for?

Tags: , , ,

Kommentarer