Tre vidunderlige poeng

Cato Guntveit, en av Branns beste mot Aalesund.

Det er lenge siden en Brann-seier har smakt så godt. Etter alt som har skjedd i det siste, var tre poeng balsam for sjelen til både engstelige Brann-spillere og smånevrotiske Brann-supportere. Nå kan Brann ta fri med selvtillit og tro på egne evner, og vi supportere kan møte sommeren med løftede hoder. Brann kan ta pause uten å ligge på nedrykksplass, hvilket hadde vært en tung bør å bære gjennom ferien.

Turbulensen rundt laget har vært kraftig denne våren, og det er da imponerende at Brann klarte å bevare roen foran denne viktige kampen. Det var en stor prestasjon av Skarsjord å hente frem det beste i mannskapet da alt annet enn en seier ville vært en liten sportslig katastrofe.

I første omgang strålte Brann. De spilte med kløkt og med entusiasme, og fikk tidlig hull på den verkende målbyllen. Brann scoret én gang, de scoret to ganger, men da de skulle scoret for tredje gang, ble det bom, og dermed gikk litt av luften ut av Brann-guttene. Sjansene kom ikke like ofte, og Aalesund kom stadig mer inn i kampen.

Brann beviste i første omgang at de er altfor gode til å være innblandet i bunnsjiktet. De virket da helt usannsynlig at Brann på de tretten første forsøkene bare hadde vunnet to ganger. Men så kom andre omgang, og da ble vi igjen minnet på at Brann fortsatt har en lang vei å gå.

Brann har begynt å gå den riktige veien. Rune Skarsfjord hadde lagt en tydelig plan for spillet. Spillerne visste hva de skulle gjøre, hvor de skulle løpe, hvilke arbeidsoppgaver som skulle løses. Brann gikk ut i en nykomponert 4-3-2-1-formasjon, med Eirik Bakke på topp og Erik Huseklepp på høyrekanten. Og det skulle vise seg å bli en suksess.

Grepene han gjorde fra sidelinjen imponerte imidlertid ikke like mye. Hvorfor Einarsson fikk lov til å spille nesten en hel kamp som spiss, er vansklig å forstå. Merkelig var det også at Solli, en av Brann mest kondisjonssterke spillere, ble tatt ut da Brann var i ferd med å gå tom for krefter.

Men alt i alt jeg er strålende fornøyd med seieren. Jeg tror denne kampen var et vendepunkt.

Hva mener du?

Tags: , , , , ,

Kommentarer