Et riktig valg?

Hovedtreneren i Brann er gjerne en nordlending.

Valget av Skarsfjord som ny Brann-trener kom ikke som noen bombe, ikke fordi Brann, med Skarsfjord som trener, vant over Aalesund, men fordi Brann har en svært anstrengt økonomi. De har rett og slett ikke råd til å øke budsjettet. Dyre trenere som Sollied og Jønsson kan de i denne omgang se langt etter. I Skarsfjord fikk de en billig løsning. Sannsynligvis fikk de også en trygg løsning. Skarsfjord har vært i klubben i et og halvt år, han kjenner spillerne, han kjenner klubbens styrker og svakheter.

Nå gjenstår det for Skarsfjord å bevise at han er tilliten verdig. Det skal ikke så mye til, ikke noe ekstraordinært. Hvis han har den kompetansen som en trener i eliteserien bør og skal ha, kommer Brann til å klatre oppover på tabellen. Mannskapet han rår over er av en helt annen klasse enn mannskapene til lag som vi ofte har blitt sammenliknet med i det siste, lag som Sandefjord, Hønefoss og Kongsvinger.

Da Rune Skarsfjord takket ja til å bli en del av Brann nye trenerteam i 2009, må han på et eller annet tidspunkt ha tenkt at assistenttrenerjobben er snarveien til hovedtrenerjobben. Han spekulerte neppe i det, men tanken må ha streifet ham. Hver eneste sesong er det fire, fem trenere i eliteserien som får sparken, og ikke rent sjeldent er det assistenten som da overtar, først midlertidig, så etter en seier eller to, permanent.

Den positive effekten et trenerskifte midt i sesongen gir, viser seg ofte å være av kortvarig art. Nå er ny sesongen skal planlegges og gjennomføres, blir det straks tyngre. Vi husker for eksempel hvordan det gikk med alle «assistentene» til Rosenborg da de første hvetebrødsdagene var over.

Jeg håper derfor at Brann fortsetter jakten på ny hovedtrener til neste sesong. Det er mulig at Skarsfjord vil seile opp som en av kandidatene, men foreløpig, etter at ny daglig leder er ansatt, bør alle tilgjengelige trenere sjekkes ut.

Er du fornøyd med Skarsfjord som ny hovedtrener for Brann?

Tags: , , , , ,

Kommentarer