Bør RBH bli ny daglig leder?

Dette bildet ble tatt før RBH ble ansatt i Brann.

Det overrasker vel ingen at Lyn er konkurs. Klubben har slitt lenge. Det nære forholdet klubben hadde til finansmannen Atle Brynestad, og ansettelsen av Morgan Andersen, skulle vise seg, i det lange løp, å få katastrofale følger.

Med tanke på antall Lyn-supportere er det ikke mange som kommer til å savne laget. Men det er beklagelig at en av aristokratene i norsk fotball, laget som står med to seriemesterskap og åtte cupmesterskap må trekke seg fra Adecco-ligaen.  Det er også ganske uforståelig når en tenker på de summene som klubben fikk for blant andre Mikel (60 millioner kroner).

For oss Brann-supportere er det en kraftig påminnelse om at Branns økonomiske problemer ikke går over av seg selv. Det er ingen selvfølge at eksterne investorer skal redde klubben fra dypere fall. Det er klubben selv som må ordne opp.

Derfor er valget av ny daglig leder så viktig. Brann trenger en sterk mann som tør å ta upopulære avgjørelser, en mann som kommuniserer tydelig med supportere og medlemmer, og som ikke skjuler ubehaglige økonomiske sannheter.

I øyeblikket er Roald Bruun-Hanssen den heteste kandidaten til denne stillingen. Hvis han blir Branns neste daglige leder må det sees på som et modig valg av styret. Roald Bruun-Hanssen er sterkt mislikt blant mange av Branns mest dedikerte supportere, og når hele organisasjonen skriker etter fornyelse, en ny giv, en ny tid, virker det noe underlig å velge en av sine egne, supporternes hatobjekt nummer 1..

På den andre siden tyder Roald Bruun-Hanssens sterke kandidatur på at han er en respektert mann i klubben. Styret og ansatte i klubben må ha sett at den tidligere lederen i Hordaland Fotballkrets og den tidligere toppsjefen i NFF (den stillingen som Nils Johan Semb nå besitter) er dyktig på ledelse.

RBH har også en høy stjerne hos mange av Branns investorer, og ikke minst blant en av Branns viktigste støttespillere, Trond Mohn.

Er RBH rett mann for Brann?

Tags: , , , , ,

Kommentarer