Har Skarsfjord knekt koden?

Brann har mildt sagt vært elendige på bortebane de siste årene. Sportsklubbens nedtur siden gullet kom hem i 2007 handler, det i det store perspektivet, om svak ledelse, svak økonomi og svake trenere. Sportslig sett har det gitt oss et lag som sjelden har prestert andre steder enn i Bergen, der et trofast og tallrikt publikum tålmodig har møtt opp. Før kampen mot Kongsvinger hadde Brann bare vunnet seks av 34 kamper på fremmed gress. På de ni siste månedene, siden møtet mot Tromsø 4. oktober i fjor, hadde de ikke vunnet én eneste en.

Nå kan det se ut som om Rune Skarsfjord har skremt bort bortebanespøkelset. 3-0 på bortebane, selv mot lille Kongsvinger, er overbevisende. Seieren var på alle mulige måter uhyre viktig. Det var ikke bare det at Brann vant to seriekamper på rad (også for første gang på ni måneder), men vel så viktig var det at Brann fikk bekreftet at de har jobbet med de rette tingene siden Rune Skarsfjord overtok laget. Den nye formasjonen (4-2-3-1) ser ut til å ha vært den store forløsningen. Spillere som Eirik Bakke, Jan Gunnar Solli og Petter Vaagan Moen har fått nye roller der de får brukte flere sider av sine fotballferdigheter.

Men en svale gjør som kjent ingen sommer. Det er mulig, selv om jeg ikke tror det, at årets første seier på bortebane var av den tilfeldige typen. Det får vi vite på lørdag da Brann skal til Haugesund. Det blir en vanskelig kamp. Haugesund er en av årets overraskelser i eliteserien og har vært gode på hjemmebane. De er et av få lag som ikke har tapt på hjemmebane denne sesongen.

Hva tror du? Var seieren over Kongsvinger tilfeldig? Eller har Skarsfjorden knekt koden for hvordan Brann skal spille på bortebane?

Tags: , , ,

Kommentarer