Trenger Brann ny kaptein?

Branns neste kaptein?

Etter treningskampen mot Løv-Ham, lanserte Erik Mjelde seg selv som ny kaptein i Brann. Det tyder på at den unge, men rutinerte bergenseren, har høy selvtillit. Forslaget kan også tolkes som mistillit til vår nåværende kaptein Håkon Opdal.

Håkon Opdal er en klok og sympatisk mann, som jeg vil tro er både likt og respektert av alle i Brann. Han er en ledertype, og det forstår man umiddelbart når man snakker med mannen. Håkon har selvtillit, en indre ro og en naturlig autoritet. Jeg kan godt forstå at Steinar Nilsen ville ha ham som kaptein.

Men å være både keeper og kaptein er ikke alltid like lett. En ting er at keeperen ofte er langt unna begivenhetens sentrum, noe annet er det at keeperen ikke har råd til å gjøre mange feil før det settes spørsmålstegn ved han autoritet.

Dette har Opdal fått erfare i år, en sesong der han ikke har vært stabilt god. Selv om vi som har sett alle Branns kamper i år kan bekrefte at hele laget må ta ansvar for de store defensive problemene som klubben har slitt med, må vår tidligere landslagskeeper, som vant Kniksen-prisen for Årets keeper både i 2006 og i 2007, bære hovedansvaret for noen av de 49 baklengsmålene våre.

Håkon Opdal har de siste årene vært mye plaget med skader. Det toppet seg da han måtte operere begge knærne før 2009-sesongen og da han fikk enda en kneskade i cupkamp mot Odd sommeren 2009. Dette er med på å forklare den sportslige nedturen. Med en skadefri vinter vil han utvilsomt hevde deg seg igjen.

Men bør han fortsette som kaptein når tilliten til ham er synkende? At klubben nylig prøvde å hente Piotr Leciejewski som en konkurrent, tyder på at Skarsfjord ikke er fornøyd med Opdals innsats denne sesongen.

Det er også mulig at Håkon Opdal blir en bedre keeper uten kapteinansvaret, som ser ut til å ha tynget ham.

Finnes det andre kapteinsemner i laget. Erik Mjelde har signalisert at han ønsker vervet. Rutinerte Hassan El Fakiri startet som kaptein mot Løv-Ham. Hva med Erik Huseklepp? Eller kanskje Zsolt Korcsmár, hvis Brann kjøper ham?

Trenger Brann ny kaptein? Hvis ja, hvem bør ha ansvaret i 2011?

Dette er Branns kapteiner de ti siste årene:

2009: Håkon Opdal

2008: Eirik Bakke

2007: Martin Andresen

2006: Martin Andresen

2005: Cato Guntveit

2004: Cato Guntveit

2003: Roy Wassberg

2002: Joachim Walltin

2001: Svante Samuelson

2000: Arne Vidar Moen

Tags: , , , , , , , , , ,

Kommentarer