Hvem skal spille spiss?

Anders Næs.

Det var spillere i den offensive delen av midtbanen som scoret de fleste målene for Brann i fjor. Moen, Huseklepp og Guastavino stod for 33 av Branns 48 mål. Men nå er som kjent Moen historie. Det kan fort de to andre også bli. Guastavino er full av hjemlengsel, og Huseklepp er fortsatt et hett salgsobjekt. Hvis det tikker inn et bud på ti millioner, selger garantert pengedesperate Brann. Husk at Huseklepp har etablert seg på landslaget, og hvis Drillios fortsetter fremgangen, vil flere store klubber bli oppmerksomme på dribleren fra Sandsli.

Brann trenger minst en ny angriper. I sesongen var Eirik Bakke fortrukken spiss. Han hadde dårlig kondisjon, han løp sakte og scoret få mål. Det var ikke mye å rope hurra for, og det burde være lett å finne en angriper som holder minst det samme nivået. Men det viser det seg at det for Brann ikke er. De sliter med å erstatte selv en treg og gammel og skadeforfulgt spiss.

Brann eier som kjent ikke nålen i veggen, og hvis ikke Hardball, som ved et mirakel, skulle komme på banen igjen, må Brann etter all sannsynlighet ta til takke med en Bosman-spiller. Og blant Bosman-spillere i Norge er det ikke mye å velge i. På gratismarkedet er det stort sett tre av dem i Norge nå: Kim Ojo – som ikke svarer på Branns henvendelser, Bengt Sæternes – som var god i 2004, og siden kun sporadisk har levert varene, og Kongsvingers Mame Niang – som i fjor scoret færre mål enn Eirik Bakke.

Hvis Brann ikke har penger til å handle kvalitet, synes jeg at de skal heller satse på en av de unge i klubben, slik Vålerenga gjorde da de ble tvunget til det (Moa, Mos, Fellah, Singh). Det må da være noen av de unge i klubben – Juninho, Cato Hansen, Kittiphong Pluemjai, Anders Næs – eller andre lokale talenter i Bergensområdet som er i nærheten av nivået til Niang og Bakke, som kan vokse med oppgavene. Eller?

Tags: , , , , , , , , , ,

Kommentarer