Blir han solgt nå?

En fantastisk spiller!

Erik Huseklepp har lenge vært på vei til utlandet. I over tre år har det gått utallige rykter om en mulig Huseklepp-overgang. Allerede i 2007, etter Erik Huseklepps fenomenale avslutning på sesongen, gikk det rykter om at selveste Manchester City var interessert. Men det ble med ryktene.

Da Erik Huseklepp først ble vurdert som god nok for laget i 2008, spilte han så overveldende bra mot Deportivo, at de fleste av oss var sikre på at hele Europa hadde oppdaget han. Men ingenting skjedde. Heller ikke i 2009, da han scoret han 15 mål, og hadde 13 målgivende pasninger, ble han plukket opp av en utenlandsk klubb, selv om hans daværende agent Stig Lillejord jobbet febrilsk med å skape interesse rundt Sandsli-gutten.

I 2010 fikk Huseklepp sitt definitive gjennombrudd på landslaget, han scoret avgjørende mål mot store nasjoner som Frankrike, Portugal og Irland. Men fortsatt ble han ikke solgt, og til og med Drillo fant det underlig.

Nå skal vi imidlertid være klar over at Erik Huseklepp etter all sannsynlighet ikke hadde vært Brann-spiller i dag hvis han hadde valgt å bli Bosman-spiller, slik som Sigurdsson, Moen og Solli valgte å bli. Erik Huseklepp – ikke bare Branns beste spiller, men også Branns mest sjenerøse, vennlige og uegoistiske mann – valgte å skrive under en ny kontrakt med Brann, slik at de som hadde satset på ham skulle få noe igjen. I en tid da pengene rår og klubbtilhørighet er en vits (Roony, Tevez, Bolanos, Annan, Adebayor) står det står det enorm respekt av dette valget.

Denne gangen kan imidlertid Huseklepp bli solgt. Interessen fra den tyske klubben Mainz er reell, de ønsker å gå i forhandlinger med juvelen vår. Ingen andre klubber har vært like konkrete når det gjelder kjøp.

For Brann er det, sportslig sett, svært uheldig å miste landslagsstjernen. Hvis Huseklepp blir solgt, står Brann nærmest ribbet tilbake, og man kan spørre seg hvordan Brann skal unngå nedrykk i 2011 når de såvidt overlevde i 2010 med Solli, Moen og Huseklepp på laget.

Økonomisk sett er det imidlertid, for skakkjørte Brann, riktig så gode nyheter. Brann lever på kassakreditt og Trond Mohn, og må redusere utgiftene og øke inntektene betydelig for å unngå Lyn-aktige tilstander. Noen friske millioner på bok kan gi dem et kjærkomment pusterom.

Men Brann får ikke hele overgangssummen. Hardball skal ha halvparten, i tillegg skal også Fyllingen ha noen prosenter. Hvis Mainz kjøper Huseklepp for eksempelvis 12 millioner kroner, er det ikke all verden som Brann blir sittende igjen med. Det hyggelige er at Hardball har antydet at de vil komme til å investere pengene i en erstatter.

Tror du han blir solgt? Kan Brann overleve i eliteserien uten Huseklepp på laget?

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer