Kan de utrette mirakler?

Da har Brann lagt den sportslige trener- og lederkabalen for 2011. Siden økonomien i Brann er som den er, har ikke Brann valgt trenere fra den øverste og dyreste hyllen. Det er altså ingen merittert gjeng som skal styre Brann neste år. Men det er likevel kanskje den beste løsningen for klubben akkurat nå. Brann trenger personer som vil noe, som ønsker å bevise noe – trenere med sult. Det håper jeg de har fått. Store navn som forlanger store lønninger er ingen garanti for suksess. Det har de erfart i Stavanger.

Kenneth Mikkelsen, Skarsfjord tidligere assistent i Haugesund, blir toppspillerutvikler, og han skal ha ansvaret for å lose unge spillere gjennom overgangen fra Brann 2 og inn på A-laget. Patrik Hansson fortsetter som assistenttrener, Dan Riisnes er også keepertrener i 2011. Odd Einar Fossum går inn i en fulltidsstilling som sportslig koordinator. Arbeidsoppgavene vil bestå av analyse av A-laget, spillerkontakt og administrativt arbeid knyttet til sport. Skarsfjord vil ha det øverste ansvaret.

Selv om Skarsfjord og resten av det sportslige apparatet lykkes med sitt arbeid, skal vi likevel ikke forvente oss for mye av Brann neste sesong. Brann bør og kan bli et bedre lag i 2011 enn det de var i 2010, men navnene i spillerstallen indikerer at Brann ikke kommer til å bli en medaljekandidat. Skarsfjord er dyktig, men han er ingen alkymist.

Den foreløpige spillerstallen består av 15 utespillere og to målvakter. Juniorspillere vil bli hentet opp, men antallet er ikke bestemt. Det avhenger av hva Brann klarer å knytte til seg på bosmanmarkedet. Stallen skal bestå av rundt 20 spillere, og det er mye som tyder på at Skarsfjord bygger et nytt lag som skal spille i 4-2-3-1-formasjonen han la om til i sommer.

Einarsson, Bakke, Moen, Solli, Nielsen og Guntveit er borte. Noen av dem vil bli savnet, men først og fremst tror jeg dette er bra for Brann, og da tenker jeg ikke bare på økonomien, men på treningskultur og holdninger.

Vi går en spennende sesong i møte. Det er tid for å satse på unge spillere, det er tid for å bygge stein på stein.

Tror du at Skarsfjord, Fossum, Mikkelsen og de andre i Branns trenerstab kan løfte dette Brann-laget?

Tags: , , , ,

Kommentarer