Hva er den rette prisen på Huseklepp?

Det er mye som taler for at Erik Huseklepps dager i Brann er talte. Selv om prisavstanden mellom Brann og Celtic er stor, er det grunn til å tro at klubbene vil komme til en enighet. Men hvem er den beste forhandleren, hva kommer prisen på en av eliteseriens største profiler til å bli?

Av og til kan det virke som Branns hardt prøvede daglige leder, Roald Bruun-Hanssen, får kjeft uansett hva han foretar seg. De siste dagene er det mange som er opprørt over at han ikke slo til på Celtics første bud. Mange supportere har mer omtanke for Erik Huseklepps karriere enn Branns kommende sesong. RBH derimot tenker, naturlig nok, først og fremt på klubben, og vil ikke selge hvis prisen ikke er den rette.

Men RBH kan ikke bare kjempe for en høy pris, eventuelt kjempe for å beholde juvelen vår, han må samtidig ha i mente at det eksisterer muntlig avtale mellom Huseklepp og Brann. Erik Huseklepp skrev under ny kontrakt med Brann under forutsetning av at Brann skulle være medgjørlige dersom en stor klubb kom på banen og ville kjøpe han.

Med tanke på den muntlige avtalen som Brann og Huseklepp inngikk, med tanke på Huseklepps unike kvaliteter, med tanke på at han er landslagsspiller – hva er den rette prisen? Celtic mener ti millioner kroner, Brann mener 20 millioner kroner.

Overgangsmarkedet er i dag annerledes enn det det var bare for noen få år siden. Pengene sitter ikke like løst lenger, og derfor kan vi ikke sammenlikne denne mulige overgangen med Thorsteins Helstads (16 mill.) eller Tetteys (nærmere 40 mill). Etter min mening er Huseklepp likevel mer verd mer enn det Celtic tilbød i første runde.

Brann må tenke seg nøye om. De må ta hensyn til Huseklepps ønsker, og de må tenke på klubbens omdømme. Ryker overgangen, kan denne saken skremme vekk andre talenter fra å resignere en kontrakt med Brann.

Hva mener du prisen bør være?

Tags: , , , ,

Kommentarer