Varsko her!

Bildet av en Stand-Up komiker.

Og så forsvant Cato Hansen og Kenneth Udjus ut av portene på Brann Stadion, uten at det blir store sørgeseremoniene i Bergen by av den grunn. Begge har vært en stund i Brann (Udjus debuterte i 2008, og Hansen i 2009), og begge har vært på utlån til Løv-Ham i løpet av sine perioder i Brann. Ingen av dem klarte å markere seg i den røde trøyen. Udjus ble kjøpt inn som reservekeeper og forble en reservekeeper. Hansen derimot hadde vi høyere forventninger til. Han kostet tross alt over tre millioner kroner og hadde en hurtighet som vi ikke har sett siden Fritjof Wilborns dager. Men Hansen klarte aldri å overbevise verken Nilsen eller Skarsfjord. Det har nok sammenheng med at han aldri presterte når det gjaldt, som for eksempel i cupkampen mot Fyllingen i 2010 da han bommet på flere gigantiske muligheter, og at han ikke hadde de rette holdningene.

Hansen og Udjus går til Sogndal, og dermed er byttehandelen i boks. Piotr Leciejewski er klar for Brann. Det er en god nyhet for alle de involverte, for Piotr, for Skarsfjord, og for Håkon Opdal. Det lille keepermiljøet i Brann vil få en solid og vital innsprøytning. Konkurransen om keeperplassen vil fra nå av bli reel, og det tror jeg vil skjerpe både Håkon og Piotr. For oss som ser på er det også betryggende å vite at det sitter en solid reserve på benken hvis førstekeeperen – hvem nå det måtte bli av dem – skulle oppleve skade eller formsvikt. Skader er for øvrig den viktigste årsaken til at Opdal har stagnert de siste årene. Oppkjøringen til de siste års sesonger har ikke vært enkle for kapteinen vår. Feil trening og overbelastning gjorde at han til slutt måtte operere begge knærne i 2008, og i 2009 ble han igjen skadet. Tidlig i august fikk han resten av sesongen ødelagt av Peter Kovács. Han har heller ikke vært heldig i år. Da han trente med Toulouse etter sesongslutt ble han, i en duell, skallet ned av en ung og overivrig spiller. Resultat: 21 sting og mange uker med alternativ trening.

Signeringen av Piotr, mannen med det ikke helt enkle etternavnet, betyr også, at Brann vil få en ny kaptein. Mannen som skal styre Brann-skuten ute på banen, bør være sikker på laget. Det er ikke Håkon Opdal i øyeblikket. Opdal ble dessuten utnevnt som kaptein av Steinar Nilsen. Med ny trener blir det nok en ny kaptein. Det er ikke godt å si hvem det blir. Erik Mjelde? Lars Grorud? Hvem tror du?

Jeg håper for øvrig at det blir nye signeringer i de kommende dagene. I øyeblikket er Brann-stallen særdeles tynn. I øyeblikket har de 14 utespillere og to keepere. Går Huseklepp til Celtic er det 13 utespillere igjen. Varsellampene står og blinker.

Tags: , , , , , , , , ,

Kommentarer