Ja, det er håp!

En av Branns vikitigste menn.

Januar. Det er altfor tidlig å sette noen status på Branns kvaliteter. Det er ennå 62 dager til det skal kjempes om poeng. Spillerne kjenner ikke hverandre, formasjoner er ikke drillet inn, og kondisjonen til enkelt av spillerne skal forbedres betydelig. Dessuten kommer Brann til å signere nye spillere. Og om to uker vet vi også om vi kan regne med Erik Huseklepp. Da stenges dette overgangsvinduet.

Men med alle disse forbehold, så vi ikke i helgen kimen til et nytt og ungt og sprudlende Brann-lag? Det var selvfølgelig ikke ideelt å tape for Viking, men spillet til Brann var det lovende takter over. Rune Skarsfjord har tydeligvis en plan med det han driver, og 20. mars håper jeg den planen er ferdigutarbeidet.

Mange av de viktigste brikkene er i hvert fall på plass. Signeringen av Zsolt Korcsmár betyr mye. Selv om han ennå ikke er i toppform, vet vi at han har en god spiller. Med han på plass blir ikke midtforsvaret det lette byttet som det var i fjor ved seriestart.

På midtbanen ser Rudolph Austin ut til å gå en kanonsesong i møte. I alle av årets treningskamper har mannen vært suveren. I år slipper han å vikariere på midtstopperplassen, og dermed kan han få brukt alle sine kvaliteter, blant annet sin enorme løpskapasitet ,over hele banen.

På topp har vi, enn så lenge, Erik Huseklepp, og han er og blir en fenomenal spiller.

To andre spillere som jeg også har stor tro på er Fredrik Haugen og Piotr Leciejewski. Spesielt førstnevnte. Han tror jeg blir en solid tilvekst til Branns midtbane. Han har ro, overblikk og en kreativ pasningsfot. Samspillet mellom han og Husekelpp ga mersmak.

I tillegg har vi spillere som Diego Guastavino, Erik Mjelde, Lars Grorud, Carl Erik Torp, Yaw Amankwah, spillere som med et lite løft kan bli viktige bidragsytere i årets sesong.

Den som forløpig ser svakest av nykommerne er Kim Ojo. Han bør trene hardt denne vinteren hvis han skal noen som helst mulighet til å dra av spillere som Frode Kippe og André Muri. Jeg er heller ikke overbevist om at backene, Fakiri og Sævarsson, holder mål. Fakiri har for eksempel en stygg uvane med å trekke seg i dueller. De gjorde han gang på gang mot Viking, og det kostet oss ett mål.

Men alt i alt: Oppløftende.

Hva mener du? Har du tro på ”nye Brann”?

Tags: , , , , ,

Kommentarer