Selv om Brann rykket opp, var sesongen i 1.-divisjon alt annet enn overbevisende.

Brann mer eller mindre snublet seg tilbake til eliten. At Brann trenger nye spillere, er vi derfor alle enige om. Brann må få inn spillere som kan forsterke stallen betydelig, både kvalitativt og kvantitativt.

På årets første trening var det kun 14 spillere til stede, tre av dem keepere. Nå var det riktignok skader og sykdom på fem spillere, men likevel forteller dette oss at Brann-stallen er bekymringsfull tynn.

Spesielt med tanke på at mange av spillerne enten ikke er gode nok, eller ikke har den nødvendige tilliten hos Lars Arne Nilsen.

Jonas Grønner, Kristoffer Larsen, Håkon Lorentzen, Fredrik Heggland og Kasper Skaanes er alle talentfulle og lovende spillere, men per dags dato er det lite som tyder på at noen av dem vil tilrive seg en plass i Branns førsteellever.

I fjor satt de ofte på benken, og der kan de fort bli sittende i 2016 også.

Azar Karadas skriver snart under ny kontrakt med Brann. Til tross for at han sjelden startet kamper for Brann, var han en viktig mann i Obos-ligaen. Reserve vil han bli også i år, hvis han holder seg skadefri, da. Aldrende fotballspillere har det med å være oftere skadet enn skadefri.

 Jakob Orlov er sannsynligvis på vei ut igjen.

Jakob Orlov er tilbake i Brann etter å ha vært på utlån til Hammarby. Det er ingen lykkelig, og sannsynligvis ingen langvarig, gjenforening. Brann ønsker å selge ham, og derfor ønsker naturlig nok Orlov å bli solgt.

Viljar Vevatne var sterkt ønsket før han kom til Bergen. Da han endelig ble Brann-spiller havnet han fort ute i kulden. Han har ikke imponert Nilsen, og mye skal skje før han gjenvinner trenerens tillit.

Erik Huseklepp er en av Branns mest rutinerte spiller. Han har i Brann-trøyen vært med på mange oppturer, og nesten like mange nedturer. Huseklepp er ikke lenger på det nivået som en gang gjorde han til landslagsspiller. Han hadde en brukar fjorårssesong, men Nilsen er likevel ikke fornøyd med hans prestasjoner og har gitt ham klar beskjed om at han må bli bedre.

Oliver Rotihaug skal trene med Åsane en periode og kan bli utleid i 2016-sesongen.

Det er altså ikke så mange på dette Brann-laget som Nilsen føler seg trygg på. Nærmere bestemt er det ni spillere. Det er:

Piotr Leciejewski

Vadim Demidov

Bismar Acosta

Ruben Kristiansen

Amin Nouri

Fredrik Haugen

Sivert Heltne Nilsen

Kristoffer Barmen

Steffen Lie Skålevik

En fin gjeng, men selv med mitt svake øye – det venstre – ser jeg at dette ikke er godt nok.

Har troikaen Rune Soltvedt, Lars Tjærnås og Lars Arne Nilsen kontroll?

Spør du meg er det per dags dato ganske så mye som mangler i dagens Brann-stall.