Skal vi bare sjekke Frp?

Vi får inn et lass med e-post og tips om påstander og uttalelser vi bør faktasjekke. En grovtelling gjort av Lura viser at mellom halvparten og tre fjerdedeler handler om Frp. Skal vi bare sjekke Frp?

Det kan vi jo ikke – selv om landets 2. største parti må regne med å bli sjekket mer enn Venstre eller Rødt. Det er dessuten ikke til å stikke under en stol at mange mener Frp bløffer og trikser mer enn andre politiske partier. Dette skriver en frustrert politiker til oss:

– Jeg sier gjerne fra om jeg har tips om andre enn Frp. Men dette rører ved kjernen av saken: Frp snakker ofte usant, det er et demokratisk problem og vi andre partier opplever at pressen tar for lite tak i det, skriver politikeren.

Vi vil ta tak i det når Frp-politikere eventuelt snakker usant, på samme måte som vi er veldig interessert i å sjekke tvilsomme utsagn fra politikere fra landets største parti: Ap.
Vi har fått inn veldig få tips om påstander fra Jens Stoltenberg, Trond Giske og andre Ap-topper, så hvis du har noe du vil ha sjekket håper vi du sender oss en e-post på faktasjekk@bt.no.

Les hva vi allerede har sjekket på faktasjekk.no

Kommentarer