Den tolvte mann

Noe av det mest forbløffende med Startkampen var publikumsoppmøtet. Til tross for at Brann har rotet bort mulighetene til gull, til å nå cupfinalen, sannsynligvis spolert sjansene til Royal Leauge og Uefa-cup avansement – møtte bergensere og striler mannsterkt opp.

Ja, til tross for at Brann bare hadde vunnet to av elleve kamper denne høsten, til tross for at det høljet ned og kampen gikk på Canal Plus, stilte over 14. 000 publikummere opp på stadion. Det er imponerende, og viser at de fleste følger laget sitt både i medgang og motgang. Brannsupporterne er rett og slett unike.

RBK-kjernen er seiersvante; Klanen er mange; Kanarifansen høylydte, og Aafk-supporterne er tålmodige. Men er ikke Brannsupporterne totalt sett det beste publikummet et norsk lag kan ønske seg?

Er Brann-fansen lagets tolvte mann? Eller er de en kravstor og utålmodig masse, en medvirkende årsak til at laget ikke har vunnet serien på 42 år?

Hva mener du?

Svar på forrige quiz: Roger Helland, Raymond Kvisvik og Per Egil Ahlsen har alle spilt for Brann, FFK og landslaget. Kaya traff blink.

Dagens quiz: Hvorfor er cupfinalen i 1991 mellom Strømsgodset og Rosenborg (3-2) litt spesiell for dem som følger Brann?

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer