Vår viktigste mann?

bildeDet var en småtrivelig ettermiddag på Fana Stadion i går da Brann 2 møtte Varegg. Det var mange hyggelige folk å se der. Bataljonen med Christian Bøe i spissen var der, Mons Ivar var der, Espen var der, Kjetil Knutsen og Robert Hauge var der, Roald Bruun-Hanssen, til og med Per-Ove. Men aller viktigst: Eirik Bakke og Tijan Jaiteh var der, ute på banen. Det var godt å se. Kampen i seg selv var lite minneverdig, men det var stas å se at Bakke bevegde seg på grønt gress, og at Jaiteh ser ut å være en tilvekst. Han hadde god fysikk, godt overblikk og en god pasningsfot.

Om ikke lenge vil konkurransen om de sentrale midtbaneplassene bli enda større enn det den allerde er i dag. Bakke, som for øvrig ikke er et midtstopperalternativ, slik noen har foreslått, vil neppe finne seg i å sitte på benken

Men på midtbanen har vi allerede Gashi og Andresen. Gashi har hittil i sesongen vært en av Branns beste spillere, mens Martin fortsatt er vår viktigste spiller.

Jeg har lagt merke til at det er stadig flere som mener at Andresen er klar for benken. Det er jeg veldig uenig i. Martin er etter min mening selve fundamentet i Brann-laget. Det er han som vet hvordan Brann skal spille; det er han som pisker de andre spillerne frem, og han er en svært viktig støttespiller for Mjelde. Når strategien før en kamp blir lagt er han tydeligvis sterkt innblandet i valgene som blir tatt. Det er ofte han som forteller pressen om hvilken taktikk Brann har valgt. Bare sjekk her, her, og her. Jeg tolker det dit hen at han ikke bare er en talsmann for Mjelde, men at han også er med når beslutningene taes.

I tillegg er han, og det er jo det aller viktigste, en eminent fotballspiller. Jeg er enig i at han ikke har lykkes helt i år, men hvis det er en spiller vi skal ha tålmodighet med så er det nettopp Martin. Vi burde alle vite hva han har hatt å si for Sportsklubben siden han kom til byen. La meg sitere Bertil Valderhaug, sportssjef i Aftenposten (på trykk 11/04/07): «Siden han kom til klubben foran 2005-sesongen, har Brann omtrent vært to forskjellige lag med og uten Martin. Med Martin på banen fra start har Brann et snitt på 1,9 poeng pr. kamp. Uten Martin er utbyttet bare 0,7 poeng. Laget har bare greid å vinne en eneste seriekamp når Martin ikke har vært med. Det sier egentlig det meste om hvilken effekt han har på meddspillerne.»

Han er Norges landslagskaptein og den første mannen Åge Hareide tar ut på laget sitt. Vi må ikke tvile på han på grunn av noen feilpasninger mot Strømsgodset og Rosenborg.

Martin er fortsatt vår viktigste mann. Tviler du på det?

Tags: , , , , , , , ,

Kommentarer