Seier mot Start?

bildeVi går inn i en fase av sesongen der Brann møter antatt svakere motstandere. I løpet av mai skal byens stolthet møte Start, Sandefjord, Fredrikstad og Odd, lag det forventes at Brann skal beseire. Men om det blir så enkelt som det tilsynelatende ser ut til, tviler jeg på. Det finnes strengt tatt ingen enkle kamper i eliteserien lenger, men en solid poengfangst i mai må det være lov å håpe på.

Først ut er Start som Brann møtte i generalprøven på Fana Stadion. I den kampen var Start, mildt sagt, elendige. Midtstopperne til Start lå høyt og prøvde stadig å sette spissene til Brann i offsidefellen. Det lyktes de ikke med, og Helstad fikk fritt spillerom og æren av å putte to ganger.

Det blir neppe like enkelt denne gangen. Start er et lag som det er vanskelig å slå; de står alltid på til siste slutt. Mot Stabæk uliknet de fem minutter på overtid, og de er, til tross for skader og formsvikt, et av to lag som fortsatt er ubeseiret i årets Tippeliga.

Om ydmykelsen på Lerkendal var et blaff eller starten på en down-periode, vet vi ennå ikke. Derfor er jeg en tanke urolig. Det er også mitt inntrykk at Brann ofte har problemer mot lag som spiller 4-3-3. Den sentrale midtbanen blir overløpt og kommer ofte i mindretall da. Det blir tøft denne gangen også når Gashi og Andresen vil bli utfordret av løpsmaskinene K. Hæstad, Strømstad og Aarsheim.

Men Brann skal være en klasse bedre enn Start. Vi har nemlig noe som ikke Start har – spisser av høy kvalitet, spisser som scorer jevnt og trutt.

Alt ligger til rette for en festkveld. Jeg har tro på seier. Har du?

Tags: , , , , , , , , ,

Kommentarer