Holmvik – en ny Huseklepp?

bildeDa dukket det endelig opp en gladnyhet: Bjørnar Holmvik er klar for Brann. Det minner om et lite varp. Han har i hele år utmerket seg med glimrende backspill, og har vært sterkt delaktig i Stabæks gode sesong. Han er rask og venstrefoten hans er det klasse over.

Brann tilbød han en lønnspakke som verken Vålerenga eller Stabæk kunne matche. Han vil nå tjene nesten det samme som Erik Huseklepp, og en ung mann på 23 år som startet sesongen på benken, er neppe misfornøyd med det.

Bjørnar Holmvik er Bosman-spiller og kommer gratis til Brann. Det er i slike sammenhenger vanlig at spilleren får en større sum enn han normalt ville gjort hvis han hadde vært under kontrakt, et såkalt sign-on-fee beløp. Det er derfor lønnspakken hans blir så stor, det vil si om lag ni millioner på over tre år.

Lønnen hans minner om Erik Huseklepps. Han tjener cirka en million kroner i året, men da han skrev under ny kontrakt med Brann som Bosman-spiller mottok han samtidig et stort sign-on-fee beløp. Treårskontrakten hans er dermed verdt 8,6 millioner kroner pluss bonuser.

At Erik Huseklepps lønnspakke var delt opp i både lønn og sign-on-fee beløp, er imidlertid ikke alle spillerne i Brann og dets agenter villige til å se. De ser på hele hans inntekt som ordinær lønn. Dermed blir det tøffe forhandlinger med noen av spillerne. Vi husker for eksempel at Helstad forlangte en årslønn på nærmere seks millioner kroner.

Spørsmålet er om Brann, med lønnspakken til Holmvik, nok en gang har gjort det vanskelig for seg selv. Jeg håper ikke det, men det er mulig at agentene har fått ny ammunisjon å bruke i forhandlingene med Bruun-Hanssen.

Hva tror du? Vil Holmviks lønn bli et problem når Brann skal reforhandle kontraktene til de andre, allerede godt betalte, spillerne?

Tags: , , , , , , , , , ,

Kommentarer